Sköna loppistips i Sverige

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Nossebro Gamla ting
Sommaren är en fin tid för alla prylfantaster som vill dra på skattjakt. Kombinera en semester på hemmaplan med att leta efter alla saker som du aldrig visste att du behövde. Här guidar vi till bra loppisar och Second Hand-butiker i Sverige.

Sätt på dig sakletarmössan och ta fram stora shoppingkorgen. Loppistrenden är större än någonsin och det finns massor av schysta butiker och sommarloppisar att välja mellan. Här guidar vi till några äkta fyndplatser.

Erikshjälpen Vänersborg

Det här är en Second Hand-butik där du verkligen har chans att göra fynd. Hitta den schysta 50-talsmöbeln, coola lampor eller prylar som passar perfekt i den medvetna loppislyan. Butiken drivs i samarbete med Pingstförsamlingen i Vänersborg och överskottet går till välgörenhet. Öppettiderna är onsdagar 14-18 och lördagar 10-14.

Så tar du dig hit: Du tar dig till Vänersborg med bil, buss eller tåg.

Gamla ting Nossebro

Butiken samarbetar med Tapetserarverkstaden i staden som renoverar möbler. Butiken har en inriktning på lantlig charm och att blanda gammalt och nytt. Den stora attraktionen i sammanhanget är retrolägenheten som finns att hyra av butiken. Det är en lägenhet med två sovrum som är helt inredd i 40- 50- och 60-talsstil, med stringhyllor, teakmöbler och vackra lampor. I tidningsstället ligger dammagasin med rosiga hemmafruar från 50-talet och i köket står kompletta samlingar med tidsenligt porslin. Lägenheten kostar från 300 kronor per person och natt, med rabatt om man hyr minst en vecka. Butiken är öppen tisdagar och torsdagar 16–18, samt lördagar 9.30 – 13. Det går också att ringa ägaren om man vill komma på en annan dag i veckan.

Så tar du dig hit: Nossebro ligger vid ån Nossan, 4 mil norr om Alingsås. Från E20 finns flera avfarter mot Nossebro.

Kungsholmens Antik & Kuriosa Stockholm

Det här är en butik där allt är noga utvalt. Här hittar du teakmöblerna du drömmer om, textilier, prydnadssaker, lampor, uppstoppade djur och massa andra prylar. Öppet 10 – 18 måndag till fredag och 10–16 på lördagar.

Så tar du dig hit: Butiken ligger på Hantverkargatan 47. Du tar dig till Stockholm med tåg, buss eller flyg. Sedan tar du dig till Kungsholmen med tunnelbanans blå linje.

Bebop Antik Göteborg

Bebop har inriktning på skandinavisk design från 1900-talet. Här finns framför allt möbler, porslin och lampor. Priserna är saftiga, men så har allt också högt designvärde och prylar i bra skick. Butiken ligger mitt i den charmiga stadsdelen Haga bland trähus och kullerstensgator på Kaponjärgatan 4.

Så tar du dig hit: Det går att ta sig till Göteborg med tåg, buss, bil, flyg och färja. Närmsta spårvagnshållplats är Hagakyrkan eller Järntorget.

Kooperativ framtids loppis Helsingborg

Det här är en av Skånes största och populäraste loppmarknader. Här hittar du allt från möbler och prydnadssaker till cyklar, fönster och dörrar. Mycket är i bra skick då syftet med loppisen är att ge arbetslösa sysselsättning genom att renovera. Öppettider är måndagar och torsdagar 10–16 samt sista söndagen i månaden klockan 11–14.

Så tar du dig hit: Kooperativ framtid ligger på Grustagsgatan 2, Väla Södra i Helsingborg. Det går tåg, buss, bil eller färja till Helsinborg, beroende på var du kommer ifrån.

Drottningstorgets loppmarknad Malmö

Gatukontoret arrangerar loppmarknad utomhus på torget varje söndag från 1 april till 30 september. Det är framför allt prylar som legat i Malmöbornas källare i decennier som åker fram på borden. Om du har öga och tålamod kan du göra riktiga fynd.

Så tar du dig hit: Du tar dig till Malmö med både bil, flyg, tåg, buss eller båt.

Lisas Retrodesign Österlen

Här hittar du framför allt skandinaviska designmöbler och lampor från 50- 60- och 70-talet, med störst fokus på dansk design. Letar du efter den perfekta stringhyllan, teakbordet eller stolen som blivit en Ikea-klassiker från 1965 – det är här du hittar dem alla. Butiken är öppen från påsk, men mest rush är det från juni till augusti. Om du vill handla före det så ringer du ägaren.

Så tar du dig hit: Kör väg 11 eller 19 mot Tomelilla och sedan väg 11 österut i cirka 6 km. Sväng av vid Lunnarp och fortsätt rakt söderut i 2,5 km till södra Kverrestad. På vägen passerar du Kverrestad. Butiken ligger i en gammal lanthandel med gul fasad.


Populära hotell i Stockholm

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21