Safari mitt i Sverige

Eka
Medlem sedan 2008, besökt 21 länder

Foto: Eero Hannukinen/Kolmården
Foto: eka, medlem sedan 2008
Foto: Thomas Lind / Kolmården
Foto: eka, medlem sedan 2008
Ett perfekt utflyktsmål för stora och små i sommar är Kolmården. Vi var ett gäng som åkte iväg i början av juni. Åldrarna varierade från två till 68 år. Vi hade ett paket med två dagars inträde till parken, safaritur samt en övernattning på Vildmarkshotellet.

Man har verkligen tänkt till och har en fantastisk lösning för barnfamiljer på Kolmården. Både i parken och på hotellet. Det är så härligt att gå i en djurpark där djuren faktiskt ser ut att må bra. Att de får den yta de behöver och att de är välskötta. Sedan ska tilläggas att det är en väldigt märklig, men ändå exotisk upplevelse att se girafferna bland granarna. Att se ett lejon som står mitt framför bilen och stirrar oss rakt in i ögonen. Fantastiska upplevelser, mitt i Sverige! Det enda man kan anmärka på var att alla attraktioner och restauranger inte var öppna under lågsäsong, det hade varit bra med lite större utbud av mat.

Ett tips kan vara att under högsäsong ta med en liten matsäck eller lite frukt för jag kan tänka mig att köerna till mat kan bli oändligt långa, speciellt om man är fyra år och vill ha mat NU!

Äventyrsbanor, Bamseland och bubbelpool

För både stora och små barn finns äventyrsbanor med linbanor och balansövningar ute i skogen om man vill ta paus från djuren. Även Bamseland är en stor favorit hos de små. Trots vädret så blev det en riktigt toppenupplevelse för alla i gruppen. Mycket beroende på att även Vildmarkshotellet tänkt på stora och små. Det är inte på alla hotell det är ok att rita på duken, men det får man faktiskt göra där! Det finns även en härlig relaxavdelning med bubbelpool. Det var en höjdare för oss vuxna att efter en lite ruggig dag glida ner i bubblorna med en kall öl och bara slappna av.

I tigrarnas hägn

Det mest spännande var ändå att följa med in i tigrarnas hägn för att se på när de matades. Parken erbjuder extra arrangemang där man kommer ännu närmare djuren, det här var ett sådant och ingick inte i inträdet. Men det var ett väl investerat tillägg. Så om semestern inte är fullbokad – ta gärna med barnen, stora som små, till Kolmården i sommar!


Släpp loss reseskribenten i dig!

Gillar du att skriva och vill dela med dig av en speciell resa eller upplevelse? Tveka inte att höra av dig till oss med en kortfattat beskrivning av din artikelidé!

Maila till oss på redaktion@reseguiden.se så får du mer information om hur du ska gå till väga. Publicerade artiklar belönas med två biobiljetter.

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21