Barnens favoriter i Sverige

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Lina Eklund
Foto: Gröna Lund
Foto: Liseberg
Foto: Astrid Lindgrens Värld
Foto: High Chaparral
Foto: Skara Sommarland
Snart är sommaren här, och även om du planerat en eller två veckor utomlands, kommer en stor del av sommaren säkert också att spenderas här hemma i Sverige. Och det finns många härliga aktiviteter att roa sig med för stora och små och vid både bra och mindre bra väder.

På sommaren finns en mängd härliga aktiviteter för hela familjen runt om i Sverige. Här är utvalda nöjen om barnen får bestämma. Ta med familjen på en härlig upplevelse i vått och torrt.

Kolmårdens Djurpark med Bamses Värld

Kolmårdens Djurpark ligger strax utanför Norrköping och är Nordens största djurpark. I anslutning till parken finns Vildmarkshotellet vilket gör det möjligt att få en helheltsupplevelse med boende och äventyr. Kolmården har mängder med aktiviteter och happenings. Se delfinshower, möt tigrar, åk linbana över safariparken, titta på rovfågelshow eller hur en elefant tränas. På Kolmården finns också åkattraktioner som bergochdalbana och sjörövarskepp. I år hade Bamses Värld premiär och barnfamiljer från hela landet vallfärdar för att få kramas med Skalman och resten av gänget. Snart står också skandinaviens snabbaste bergodalbana i trä, Wildfire, klar.
Läs mer om Kolmårdens Djurpark.
Här hittar du hotell vid Kolmårdens Djurpark.

Skara Sommarland

Skandinaviens största vattenpark startade 1984 av Bert Karlsson. Idag är det ett av Västergötlands största turistmagneter. Här kan barn och vuxna i alla åldrar roa sig med vattenrutschbanor, pooler, karuseller och äventyr hela sommaren. En av parkens stora magneter är Cobra där ni åker fyra personer tillsammans, vända mot varandra, och upplever viktlöshet i en 116 meter lång vattenrutschbana.
Läs mer om Skara Sommarland.
Här hittar du hotell vid Skara Sommarland.

High Chaparral

Kliv in bland cowboys, tågrån, Lucky Luke, Zorro, Vilda Västern och Bröderna Dalton. Här upplever du 1870-talets Amerika med allt vad det innebär. Passar barn i alla åldrar och ofta tycker föräldrarna det är minst lika roligt! Vad sägs om att vaska guld, rida som en cowboy eller spana in hur smeden arbetar. Här varvas fartfyllda upplevelser med mysiga stunder med nära och kära.
Läs mer om High Chaparral.
Här hittar du hotell nära High Chaparral.

Astrid Lindgrens Värld

Träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Madicken, Tjorven eller Karlsson på taket. Här kan du hälsa på i de flesta av Astrids sagor och miljön är uppbyggd precis som i sagorna. Det pågår hela tiden skådespel från berättelserna runt om i parken. Kolla upp när du kommer dit var och vilka tider så ni inte missar det.
Läs mer om Astrid Lindgrens Värld.
Här hittar du hotell vid Astrid Lindgrens Värld.

Liseberg

Ett besök på Nordens största nöjesfält är en upplevelse. Här finns attraktioner för stora och små, hisnande höjder, snabba farter, blöta åkturer och snurrande karuseller. Allt det här i en park med mycket blommor, uppträdanden, restauranger, glasskiosker och Lisebergskaniner lite här och var. En dröm för alla barn helt enkelt. För de större barnen är årets nyhet, Mechanica, något att prova på. Missa inte heller uppträdanden av bland andra Magnus Uggla, Måns Zelmerlöw och Lisebergskaninerna.
Läs mer om Liseberg här.
Hitta hotell nära Liseberg här.

Gröna Lund

På Djurgården i Stockholm city hittar du Gröna Lund. Här roar du dig med mängder med attraktioner, konserter, upplevelser, spel och nöjen. Gillar du inte att snurras runt i en karusell kan du utmana vännerna på en 5-kamp. För barnen finns många roliga karuseller, bergochdalbanor och underhållning.
Läs mer om Gröna Lund här.
Hitta hotell vid Gröna Lund här.

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21