Så billigt firar du nyår i Europa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Edinburgh Hogmanay
Bild: Thinkstock
Bild: Thomas Schlijper
Bild: Edinburgh Hogmanay
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Vi listar några sköna städer där de verkligen vet hur man bäst går ett nytt år till mötes. Det behöver inte kosta skjortan heller, eftersom du tar dig dit med lågprisflyg.

1. Edinburgh

Skottarna vet hur man firar in ett nytt år med pompa och ståt. Varje år samlas runt 100 000 festsugna nyårsfirare i Edinburgh för den stora folkfesten Hogmanay. Årets upplaga (2014) pågår från 30 december – 2 januari och bjuder på musik från inga mindre än Twin Atlantic, the twilight sad, Young fathers och många fler. På själva nyårsafton går Hogmanay Street Party av stapeln, vilket är en av de bästa utomhusfesterna i sitt slag.
- Flyg till Edinburgh
- Hotell i Edinburgh

2. Berlin

Berlin är definitivt en av Europas bästa nyårsstäder. Ett två kilometer långt partystråk sträcker sig från stora scenen vid Brandenburg Tor ner längs Strasse des 17 Juni i centrala Berlin. Varje år lockar Silvester, som nyår heter på tyska, hundratusentals besökare ut på gatorna för att fira. Det är gratis inträde med både DJ's och band. Men de spektakulära fyrverkerierna vid midnatt slår det mesta! När festen är slut kan du alltid gå vidare ut i Berlins klubbnatt.
- Flyg till Berlin
- Hotell i Berlin

3. Paris

Paris är en klassisk nyårsstad och om du vill fira där är det verkligen hög tid att boka hotell. Att säga att Paris är en billig stad är definitivt att överdriva, men det finns alternativ som passar alla plånböcker, både vad gäller nöjen och boende. Många börjar kvällen med en middag och vid tolvslaget bjuds det självklart på fyrverkerier. De bästa ställena för att se dem på är Champs-Elysée eller torget vid Sacre Coeur i Montmartre. Den som vill att romantiken ska flöda kanske väljer en flodkryssning på Seine för att skåla i champagne med sin hjärtevän.
- Flyg till Paris
- Hotell i Paris

4. Prag

Prag är en populär nyårsstad och prisläget här är bra. Vid midnatt samlas många för att spana in fyrverkerierna vid Gamla stadens torg och många har också med sig egna raketer. Det kanske allra coolaste alternativet är en partybåt på floden. Välkomstdrink, buffé och champagne att skåla med ingår ofta i priset och ombord finns underhållning i form av live-musik eller DJ's.
- Flyg till Prag
- Hotell i Prag

5. Amsterdam

Innan tolvslaget kan det vara en god idé att gå till en bar eller restaurang för att fira, men tolvslaget är startskottet för den riktiga festen som pågår till långt in på småtimmarna. Du kan exempelvis sätta kurs mot Museumplein framför Rijksmuseet eller Dam Square för att räkna ner till det nya året. Vill du få lite mer lugn och ro kan du ställa dig på valfri bro över kanalerna för att titta upp mot himlen.
- Flyg till Amsterdam
- Hotell i Amsterdam

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler hotell och flyg.

Om Prag Tjeckien

Prag är en vacker stad och Tjeckiens huvudstad. Arkitektur och historia präglar staden som har många gamla byggnader, krokiga gränder och monument. I Prag finns det många restauranger och ju närmre centrum ju dyrare. Besök Vaclavplatsen, Pragborgen, Atomuret och Karlsbron.
Historia
Kultur
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
Romantiskt
Shopping
19°
Klimat i september
Världens största slott
2 / 37
Skön avslappnad stämning i Prag
9 / 37
Stadsoperan i Prag
11 / 37
Prag inför skymning
15 / 37
Astronomiska uret
20 / 37
Fin utsikt från Apollo Spa
23 / 37
Gamla Stadens torg och Týnkyrkan
27 / 37
Fin utsikt från Apollo Spa!
30 / 37
Vy över Prag
32 / 37
Vy över Prag
34 / 37
Slottet i natten
35 / 37
Gamla rådhusklockan
36 / 37
20 minuter häst o vagn 800 tjeckiska krone
37 / 37