Så är vädret i Turkiet i april

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Turkiet är en av Medelhavets pärlor och hetaste resmål under sommaren. Chartersäsongen börjar i april, här får du information om väder och vilka orter som ger mest sol och värme.

Turkiet är ett av sommarens hetaste charterresmål och vi får många frågor om hur vädret är på våren. Säsongen börjar i april, en lugnare resperiod med lite svalare väder, färre turister och oftast ännu bättre service. Vädret liknar en klassisk svensk sommar men chansen till bruna ben, sköna bad och mycket avkoppling är ändå stor. Bra säger vissa, sämre tycker andra som hellre väntar till värmen under högsäsongen i juli.

Turkiska rivieran varmast i april

Turkiet är ett stort land med varierat klimat. Värmen kommer först till den turkiska rivieran på sydkusten vid Medelhavet. Därför går april månads charterresor främst till sköna charterresmål som Alanya, Antalya, Belek, Kemer och Side. Det är varmast här eftersom badorterna ligger skyddat mot nordvindarna. Klimatet går att likna med Cyperns under samma period.

Medeltemperatur på 21 grader

I april lockar Turkiets skönaste badorter med nio soltimmar om dagen och en medeltemperatur på 21 grader. Det kan komma en skvätt regn, men då kan du lägga tiden på en utflykt eller shopping. Kvällarna är lite svalare så det kan vara skönt att packa ner en tjock tröja. Medeltemperaturen är då runt 11 grader. Eftersom april är säsongens första månad så har inte badvattnet riktigt hunnit värma upp sig, medelsnittet är på omkring 17 grader. Åker du hit för att bada rekommenderar vi att du för säkerhets skull bokar charterhotell med uppvärmd pool.

Ta sig till Turkiet

Till Turkiet kommer du med charterbolag som Airtours, Apollo, Detur, Fritidsresor, Nazar, Turkietresor och Ving. Flygresan tar ungefär fyra timmar.

Hitta resan via Reseguidens jämförelsetjänst:

Turkiet i april – charterhotell med bäst omdöme >>
Turkiet i april – charterhotell med lägst pris >>
Turkiet i april – all inclusive >>


Charter till Turkiet i april