Nyheter på Kanarieöarna

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Adde Andersson/Fritidsresor
Foto: Joakim Borén/Ving
Foto: Apollo
Foto: Solresor
Kanarieöarna har sedan länge varit ett av de mest populära resmålen för oss svenskar. Om du varit där tidigare gör det ingenting då charteroperatörerna nu lockar med nya godbitar.

På ett klassiskt resmål som Kanarieöarna är det spännande när det dyker upp något nytt, och i vinter har charteroperatörerna renoverat hotell, öppnat nya hotell och letat fram nya destinationer. Här är några av vinterns nyheter.

En helt ny ö att upptäcka – La Palma

För första gången någonsin finns det nu direktcharter till den gröna kanarieön La Palma. Ön skiljer sig från resterande kanarieöar då den är väldigt lugn, vacker och oexploaterad. Priserna här är dessutom betydligt lägre än på de andra öarna. Du som reser hit bör uppskatta natur, vällagad mat samt lugn och ro. Huvudstaden Santa Cruz anses vara Kanarieöarnas vackraste med en fin gammal stadsdel och en gågata som är kantad av restauranger och kaféer. Ett hotell som erbjuder det mesta är La Palma Princess som ligger på sydspetsen och som har rymliga rum med utsikt över Atlanten. Hotellet har dessutom öns största poolområde med uppvärmda pooler.
Res hit med Fritidsresor.

Nytt resmål på Teneriffa

Ving presenterar en nyhet i sitt vinterprogram på Teneriffa, och kan nu erbjuda sina gäster resor till vackra Santa Cruz. Det är öns huvudstad med ett invånarantal på cirka 200 000 personer. Perfekt för dig som gärna vill komma bort lite grann från turistområdena. Den gamla stadsdelen är otroligt vacker, och staden är dessutom känd för sina imponerande havspooler. Shoppingen här är väldigt bra och besöker du Santa Cruz i slutet av vintern, det vill säga i februari, är chansen stor att du får uppleva den stora karnevalen som staden är känd för. Karnevalen inleds 40 dagar före påsk och är världens näst största karneval, efter Rio de Janeiro.
Res hit med Ving.

Nya avreseorter – allt för din bekvämlighet

Flera utav charterarrangörerna har insett vikten av att kunna erbjuda fler avreseorter än bara Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Resenärer från de norra delarna av landet har länge behövt spendera mycket tid och pengar på att ta sig till de större städerna. Dessutom är nu flygtiderna mycket bättre, vilket leder till mer tid i solen. Apollo satsar på Sveriges norra delar och har nu väldigt bra avresor från både Umeå och Luleå. Solresor däremot erbjuder i vinter direktflyg från Malmö till Gran Canaria, något som är populärt bland skåningarna. Sedan tidigare finns hos de flesta arrangörerna även flyg från mindre städer som till exempel Jönköping och Kalmar.

Populära Puerto Rico

Apollo har satsat på Puerto Rico och Meloneras och erbjuder i år bland annat ett helt nyupprustat hotell, Marina Bay View, tidigare kallat Ipanema Park. Puerto Rico är en del av Gran Canaria som är otroligt populär bland oss svenskar, främst för sina fina stränder, behagliga klimat och sköna stämning.
Läs mer om hotellet och boka här.

Sköna hotell på Fuerteventura

Solresor kan erbjuda hela tre hotellnyheter på den vackra ön Fuerteventura. Hotel Barceló Jandía Playa är ett fyrstjärnigt all inclusive-hotell med vackert läge på en liten höjd ovanför den vidsträckta Jandíastranden och det inbjudande turkosa havet. Ett annat hotell som faktiskt tillhör det första hotellet är Barceló Jandía Club Premium. Detta är ett hotell i hotellet och är en separat VIP-avdelning endast för vuxna på Hotel Barceló Jandía Playa. Den här delen är femstjärnig och erbjuder det allra bästa. Det tredje och sista hotellet är Hotel Barceló Jandía Mar som ingår i samma kedja som de andra hotellen. Detta är ett modernt och komplett fyrstjärnigt fullservicehotell med utmärkta faciliteter.
Res hit med Solresor.

På de flesta öarna är det flera av charteroperatörerna som verkar, men i den här artikeln har vi fokuserat på respektive operatörs nyhet. Här hittar du alla deras resor till Kanarieöarna:
Charter Kanarieöarna


Charter till Kanarieöarna

Om Kanarieöarna Spanien

Kanarieöarna är en populär ögrupp som tillhör Spanien. Öarna erbjuder ett solsäkert klimat, fantastiska stränder och spännande aktiviteter. De mest kända är Gran Canaria och Teneriffa, men alla 13 öar har sin unika charm. Res hit året runt.