Kickstarta 2013 med spa

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Hershey´s Hotel
Foto: Four Seasons
Foto: Caesars Palace
Foto: Yunessan Spa
Foto: Ada Barak's Carnivorous Plant Farm and Spa
Att åka på spa har blivit otroligt populärt, både hemma i Sverige och i utlandet. Men det finns också en del spabehandlingar man kan klara sig utan, eller?

Ifall du varit på spa många gånger vill du kanske prova något nytt, och varför ta aromamassage när du kan få en ormmassage? Här är fem lite ovanligare spabehandlingar runtom i världen.

Choklad-spa i USA

Hershey´s är kanske USA´s mest kända chokladproducent och de har faktiskt ett eget hotell i staden Hershey i Pennsylvania. Självklart har hotellet ett choklad-spa där du kan välja mellan frestande behandlingar som till exempel Whipped Cocoa Bath, Chocolate Bean-skrubb eller varför inte en Chocolate Fondue Wrap.

Golf-massage i Arizona

Efter en lång dag på golfbanan, varför inte ta en massage med golfbollar? Det kan du göra på Four Seasons Resort Scottdale i Arizona i USA. Den ska hjälpa dig att slappna av och mjuka upp ömma muskler efter en slitsam golfrunda. Den enkla behandlingen sägs vara väldigt effektiv och går helt enkelt ut på att man masserar med golfbollar.

Anti-bastu i Las Vegas

Ja, det är väl att säga emot sig själv, men det är så den här behandlingen marknadsförs. På det stora lyxhotellet Caesars Palace i Las Vegas erbjuds den här spabehandlingen där man sitter i ett blått rum med varma bänkar medan luften runt omkring kyls ner till 12 grader och mintdoft sprejas in. Från taket faller stora snöflingor, och behandlingen sägs vara bra för porerna och avslappnande för musklerna.

Vin-spa i Japan

När du blir trött på att simma runt i en vanlig terapibassäng kan du resa till Hakone i Japan och sjunka ner i en stor bassäng full av vin…som faktiskt ska vara bra för huden. Men det är inte bara vin du kan bada i här, andra populära alternativ är den japanska spriten sake, grönt te, kaffe och nudlar.

Orm-massage i Israel

Är du tuffare än de flesta så struntar du i vanlig massage och sticker till Israel och får massage av sex ormar. De är inte giftiga, sägs det i alla fall, och ska faktiskt vara avslappnande för musklerna när de slingrar sig upp och ner längs ryggen.

Här finner du lite mer normala spa-resor.


Här hittar du din sparesa