Kall snö och varmt vatten

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Holiday Club
Bild: Holiday Club
Är du gift med en skidnörd eller vill du bara trimma din skidsemester med lite spalyx? De senaste åren har många skidorter börjat locka de som tycker att en vinterresa gärna innehåller massage och behandlingar.

Dagens skidåkare ställer krav på sina skidorter. En bra skidort ska ha ett bra spa och gärna på hotellet där man bor. Här listar vi några som fattat galoppen.

Holiday Club, Åre

Mitt i Åre ligger megaanläggningen Holiday Club, som innehåller fyrstjärnigt hotell, stor badanläggning och spa. I bad- och spadelen finns bland annat sex olika bastusorter och ett 2300 kvadratmeter stort upplevelsebad. Här erbjuds du behandlingar med fantasifulla namn som Fjälldröm, En ny man och Mosaik Exklusiv.

Storhogna

Vid World Travel Awards blev nyligen Storhogna högfjällshotell och spa utnämnda till Sveriges ledande spahotell. Anläggningen ligger i Vemdalsfjällen, på lagom weekendavstånd för de flesta svenskar. Känner du att du inte vill ta ut dig på fjället erbjuder anläggningen en mängd inomhusaktiviteter, från 3000- årig Qi gong till modern body toning. Dessutom finns det mängder av behandlingar.

Dr Holms, Geilo

På ett av Norges mest traditionsfyllda hotell, Dr Holms i Geilo, finns ett nytt japanskt shiseidospa. Den 1000 kvadratmeter stora anläggningen är det största av det här slaget i Norden. Eller så tar du bara en simtur i bassängen. Geilo är en av Norges största skidorter och hit kan du ta tåget från Oslo, 3,5 timmar bort.

Leukerbad

Schweiziska Leukerbad är Alpernas största spadestination. Anledningen till detta är bland annat de 4 miljoner liter varmt vatten som varje dygn forsar fram ur de lokala källorna. I dag finns det 22 badanläggningar i den lilla byn, vissa ligger på lyxhotellen, medan andra är offentliga. Har du pengar över kan du alltid checka in på Les Sources des Alpes, ett av byns finare hotell. Här erbjuds en stor spaanläggning med bland annat turkisk bastu och många olika behandlingar.

Westin Resort, Whistler

Nära backen i Kanadas största skidort, Whistler, ligger Westin Resort and spa. Bland anläggningens 75 olika behandlingar finns allt från traditionell kinesisk medicin till vanlig massage. Inte nog med det, anläggningen har även en prisbelönt restaurang.


Mer info:
Storhogna
Holiday Club
Dr Holms
Les Sources des Alpes
Westin Resort, Whistler