Hotellrummet blev 40% billigare

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: grekland, medlem sedan 2006
Våga vägra betala för mycket för ditt boende! Jämför priser från de stora hotellsajterna och fynda ditt hotell. Lågpristrenden har kommit för att stanna.

Tiden då de stora hotellkedjorna hade monopol på marknaden är ett minne blott. De stora, internationella hotellsajterna gör det i dag möjligt för små och oberoende hotell att marknadsföra sig internationellt på ett helt nytt sätt. Detta pressar priserna i hela hotellbranschen och hjälper dig att hitta billigt och bra boende.

3 prispressartips


1. Jämför priser på nätet
Använd söksajter för att jämföra priser. Många hotell marknadsför sig på flera sajter, och därför kan priserna på ett och samma rum variera beroende på återförsäljare. Oberoende hotell, hostels, lägenhetshotell med mera, kan ofta erbjuda billigt boende med hög standard och bra läge. Tänk på att många hostels även erbjuder prisvärt boende i enkel- och dubbelrum i tillägg till flerbäddsrum.

2) Utnyttja de olika säsongerna
Utnyttja säsongerna; välj storstäder på sommaren då många väljer destinationer vid havet, åk till populära weekendresemål i veckan och välj buisness-metropoler på helgerna.

3) Var flexibel
Ibland kan det skilja flera hundralappar på ett hotellrum med bara några dagars marginal, beroende på om hotellet är fullbelagt eller inte. Sök på olika datum och jämför resultaten.

Alla stora sajter i en sökning

Du har hittat ditt favorithotell – men på tio olika bokningssajter och med tio olika priser. Känns scenariot bekant?

Ett hotell kan idag marknadsföra sig på flera ställen och det är inte ovanligt att ett hotell är med på alla de största hotellsajterna. Eftersom både pris, erbjudanden och kampanjer kan variera mellan varje bokningssajt är det lätt att tappa översikten om du vill jämföra priserna. På Reseguiden.se gör vi hela jobbet för dig – i en enda sökning.

Vår sökmotor hämtar färska priser från till exempel Hotels.com, Expedia.com, Booking.com och Resfeber.se samt många fler. Totalt hittar du över 500 000 hotell från 37 bokningssajter hos oss. Med en sådan prisöversikt kan du försäkra dig om att du inte betalar mer än nödvändigt.

Vi sparar 672 kronor per natt

Vi gör en snabb sökning efter 3-stjärnigt boende i Barcelona över påskhelgen. Det visar sig att priserna på ett hotell kan skilja sig med så mycket som 672 kronor per natt. Bokningssajten Venere.com erbjuder dubbelrum på det 3-stjärniga hotellet Barmes i centrala Barcelona till ett kampanjpris på 1019 kronor. Otel.com erbjuder dubbelrum på samma hotell för 1691 kronor under samma period.

Vidare kan priset skilja sig om du väljer att avsäga dig rätten till återbetalning vid avbokning. Vågar du chansa på att inget händer före avresa kan du spara flera hundralappar per natt. Kategorin “Ingen återbetalning” ger dig till exempel ett prisavslag på 329 kronor per natt med Booking.com på 4-stjärniga Amister Barcelona över påsk.

Sök hotell över hela världen.

Billiga 4-stjärniga hotell:

Här hittar du ditt hotell.