Här bor du bäst på hotell i Stockholm

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
I vår vackra huvudstad finns det mycket att se och göra. Från söder till norr, öster till väster. En weekend i Stockholm är populärt och passar de flesta. Det gäller bara att hitta ett hotell som ligger praktiskt till för just dina planer och önskemål. Här kommer en guide över Stockholms olika områden så att du enklare ska veta var ditt hotell ska ligga.

Stockholm har ett stort utbud för alla smaker. Shopping, god mat, sevärdheter, utflykter, attraktioner och upplevelser. Läs in dig på respektive område och se var du helst vill bo på hotell.

Området runt Centralen/Norrtull

Kärnan i all kommunikation och läget med gångavstånd till det mest i city. Här bor du bra om du är ute efter shopping, nattliv, teatrar, muskaler eller sevärdheter. Det är också enkelt att ta sig runt i Stockholm härifrån då alla tunnelbanor har T-Centralen som knutpunkt.

Mysiga Kungsholmen

Kungsholmen med Fridhemsplan som kärna har många mysiga butiker, restauranger och barer. Promenadvänligt med vattnet intill samt Rålambshovsparken. Stockholms Stadshus ligger i början av Kungsholmen, vilket är en av Stockholms mest kända byggnader.

Fashionabla Östermalm och Vasastan

På Östermalm ligger många mysiga restauranger och caféer. Här finns också Stockholms Stadion och Gärdet. Vad gäller shopping är det lite lyxigare butiker som finns i det här området. Fina Strandvägen ligger också på Östermalm, promenera den bort så når du mysiga Djurgården med Skansen och Gröna Lund med mera. Vasastan är vackra kvarter med gångavstånd till shopping och god mat.

Alternativa Södermalm

Söder är ett trendigt och unikt område med massor av butiker och restauranger. Här hittar du en mix av vintage och de senaste trenderna. Sköna miljöer för promenader och fikor. Här bor du med bra utgångsläge för att nå Globen och Tele 2 arena.

Om du väljer att bo lite utanför de centralaste delarna av Stockholm går det att hitta hotell i lägre prisklasser. Det finns bra kommunikationer in till Stockholm city med t-bana, pendeltåg och bussar. Kika till exempel på hotell i Solna, hotell i Älvsjö , i Kista eller på hotell i Järfälla. Ett annat alternativ är att bo lite finare ute vid vattnet i Saltsjöbaden, Nacka eller på Lidingö. Strax utanför centrala Stockholm finns också spahotell, slott och herrgårdar.
Kika gärna på att weekenderbjudanden för Stockholm.

Sök hotell i Stockholm här.

Stockholm Sverige

En stad i vatten
1 / 33
Djurgården Prins Carls väg
2 / 33
Nordens Venedig
3 / 33
Stortorget, Gamla Stan
4 / 33
Mor 79 i Stockholm
5 / 33
Kungliga slottet i Stockholm
6 / 33
Victory Hotel, Gamla Stan
7 / 33
Kungsträdgården I
10 / 33
Höst i Stockholm
11 / 33
Ballongflyg över Stockholm
12 / 33
Gata i Gamla Stan
13 / 33
Utsikt från Katarinahissen
14 / 33
"Min Nordenfavorit"!
16 / 33
Svamp till salu på Hötorget
20 / 33
Stockholms Stadshuset
21 / 33
Söderkåkar högt över Södra Mälarstrand
24 / 33
Stadshuskajen
26 / 33
Alla har kommit..nu åker vi!!
27 / 33
Söder Mälarstrand
29 / 33
Konserthuset och Orfeusstatyn
31 / 33
Grabbarna vid Nytorget
32 / 33
Söndagsflanörer på Skeppsholmen
33 / 33