Förläng golfsäsongen på Englands Golf Coast

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Bild: Formby Hall
Bild: Royal Lytham & St Annes
Bild: Britainonview, Ingrid Rasmussen
Bild: Britainonview, Adrian Houston
Den engelska västkusten bjuder på 20 av de mest naturligt vackra golfbanorna i Storbritannien samt den största koncentrationen av mästerskapsbanor i världen. Här kan du ta del av vackra kustlinjer, pittoresk landsbygd och livliga engelska städer.

Besöker du Englands Golf Coast får du chans att gå i fotspåren av
otaliga golflegender samt spela på väldesignade och välskötta banor i en fantastisk miljö.

Högklassig golf året runt

De flesta av områdets golfbanor är öppna nästan hela året runt, oftast från mars ända in i november, vilket gör att du kan förlänga din golfsäsong rejält. Hela 20 högklassiga golfbanor av varierande svårighetsgrad finns tillgängliga och det låga pundet kan i dagsläget även göra din golfresa riktigt prisvärd.

Golf på kungligt vis

På Englands Golf Coast finns tre av Storbritanniens kungliga linksbanor, vilka alla har långa traditioner av stora mästerskap. Royal Birkdale var värd för The Open Championship 2008 och fick även äran att hålla det hundrade arrangemanget av mästerskapet år 1971. Utmärkande för golfbanan är även det stora klubbhuset i snygg art-decostil.

Royal Liverpool är belägen vid strandorten Hoylake och är på grund av dess starka vindar en av Storbritanniens mest utmanande golfbanor. Många stora golfarrangemang såsom Walker Cup har sitt ursprung här och klubben har även hållit i The Open Championship hela 11 gånger. Royal Lytham & St. Annes är omringad av småstadshus och flankerad av en järnväg, vilket gör golfbanan mer okonventionell än många andra i området. Med sina 200 bunkers är den även känd för att kräva stor noggrannhet och precision för att lyckas kamma hem höga poäng.

Utforska utanför banorna

På Englands Golf Coast är det lätt kombinera golfsemestern med en stadsweekend. Här är några intressanta städer i området:

Liverpool
Den unika mixen av arkitektur, kultur, musik och sport i Liverpool utgör en perfekt kontrast till golfregionens spektakulära vyer. Staden var Europeisk kulturhuvudstad 2008 och erbjuder bland annat det k-märkta Albert Dock med konstgalleriet Tate Liverpool och det välbesökta muséet The Beatles Story. Inget besök är heller komplett utan att ha sett framgångsrika fotbollsklubben Liverpool FC på det berömda Anfield Stadium.

Southport
Denna klassiska kuststad kallas ofta för Englands golfhuvudstad, då den är hemvist för sex mästerskapsbanor förutom berömda Royal Birkdale. Här finns även utmärkt shopping med allt från designboutiquer till outletbutiker och lokala marknader. Staden är även känd för den äldsta järnkonstruerade piren i Storbritannien.

Blackpool
Med sina milslånga stränder är Blackpool en av Storbritanniens populäraste badorter. Staden är dock mest känd för det högresta Blackpool Tower and Circus, med massor av underhållning och den hisnande Walk of Faith. Missa inte heller det berömda ljusevenemanget Blackpool Illumination som pågår fram till 8 november.

Psst! Många mästerskapsbanor som är öppna för allmänheten är oftast fullbokade långt i förväg, så se till att boka ditt besök i tid. Tänk även på att de flesta klubbar även har strikta bestämmelser gällande klädseln.

Allt om Storbritannien på ett ställeFlyg till Storbritannien

Hotell i golfregionen