Drömmarnas Kalifornien

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Foto: elizza, medlem sedan 2006
Foto: sisso, medlem sedan 2008
Foto: travellover, medlem sedan 2006
Foto: stine, medlem sedan 2011
Vi svenskar blir aldrig trötta på att resa till USA och speciellt populärt är The Golden State, Kalifornien. Här kan vi förverkliga våra amerikanska drömmar.

Kaliforniens största stad Los Angeles har cirka 17,5 miljoner invånare och är landets näst största stad till ytan. Avstånden är stora och är det något ställe i USA som man måste ha hyrbil så är det här. I Los Angeles kan man vara länge och det finns otroligt mycket att se och göra. Ett besök på stadens mest kända strand, Santa Monica Beach, är ett måste. Andra saker man inte ska missa är Hollywood med sin Walk of Fame och Hollywood-skylten. Universal Studios, som är både en filmstudio och en nöjespark, är kul för stora och små. Lägg sedan till lite fönstershopping på Rodeo Drive, så är besöket komplett.

Kaliforniens bästa stränder

Pismo Beach är en 37 kilometer lång strand som är populär bland familjerna i området. Här kan du simma, surfa och shoppa. Coronado Beach är korad till USA:s näst bästa strand 2011. Venice Beach är en av Kaliforniens mest kända stränder. Här flexas muskler på utomhusgym, vackra människor åker rullskridskor och maruijana köps på recept. Santa Cruz Beaches är en lång strandpromenad och flera stränder – här finns något för alla! Laguna Beach i Orange County är stranden för de rika och berömda.

Världens vackraste bilresa

Är man i Kalifornien så måste man hyra bil för att komma ut på Highway 1, eller Pacific Coast Highway som den också är känd som. Den sträcker sig från Los Angeles till San Francisco och man bör ha minst en övernattning på vägen, gärna två. Bra ställen att övernatta på är Pismo Beach och Carmel-by-the-sea. På vägen får du inte missa Big Sur, Hearst Castle och 17-Mile-Drive.

Bo några nätter i San Francisco

Har man kört från Los Angeles till San Francisco kan man parkera bilen när man kommer hit, för här är det faktiskt lättare att ta sig runt till fots eller med de traditionella spårvagnarna. Hitta ett hotell vid Union Square så bor du mitt i smeten och kan enkelt ta dig runt i staden. Golden Gate Bridge ser du bäst från en av de många sightseeingbåtarna som går från Fisherman's Wharf, eller så kan du hyra en cykel och trampa över bron till den bildsköna byn Sausalito på andra sidan. Därifrån kan du ta färjan tillbaka till San Francisco.

Disneyland – världens bästa berg- och dalbanor

Ett besök på Disneyland är obligatoriskt om man reser till Kalifornien med barn, men det är lika skoj för vuxna. Här finns några av världens bästa berg- och dalbanor, 3D-upplevelser och det är som att kliva rakt in i ett äventyr. Biljetter kan köpas på internet, på de flesta hotell i närheten och vid ingången. Disneyland består av två parker, Disneyland Park och Disney California Adventure Park. Ska man täcka allt så bör man ha två dagar på sig. Nu i oktober är hela parken Halloween-pyntad och allt är lite läskigare än resten av året.Flyg till Los Angeles

Hotell i Kalifornien

USA

Monument Valley
1 / 30
Surfing Hawaii/Oahu/North Shore
2 / 30
Vägen ovanför molnen!
8 / 30
Grand Canyon grandview trail
10 / 30
Högst upp på Empire State Building
11 / 30
Avkoppling på Waikuloa Resort, Big Island, Hawaii
12 / 30
Waikiki beach Honolulu
13 / 30
Utsikt längs med Highway 1
14 / 30
New York New York i Las Vegas
15 / 30
Kärleken i Brooklyn
18 / 30
Zions friska grönska och klara källa
22 / 30
Upper Antelope Canyon
23 / 30
Monument Valley i skymningen
24 / 30
Nära John Ford´s Point i Monument Valley
25 / 30
Santa Monica Sunset
26 / 30
Stars and stripes
28 / 30
Venice Beach efter solnedgång
29 / 30