De bästa restaurangerna på Koh Phangan

Dalpha
Medlem sedan 2013

Foto: Daniel Wernedal
Foto: Daniel Wernedal
Foto: Daniel Wernedal
Koh Phangan är en lummig och lugn upplevelse i Thailand. Vår medlem Daniel alias "Dalpha" guidar oss till öns bästa restauranger. Han bor och arbetar på Koh Phangan tillsammans med familjen och har koll på var du ska avnjuta en perfekt måltid.

Koh Phangan är fortfarande en ganska sömnig destination trots fullmånefesten i Haad Rin. Resten av ön, som för övrigt är Thailands femte största, är en lummig och lugn upplevelse. Koh Phangan har cirka 200 resorts och hotell, varav dom flesta har en egen restaurang. Några är bättre än andra. Trots detta finns det få riktiga bottennapp. Thaimaten är självklart mest valuta för pengarna och är oftast riktigt bra. Thailändare älskar sin mat och tummar sällan på den. Är man däremot intresserad av västerländsk mat ska man nog välja ställe med omsorg om man inte vill bli besviken. Det är lite som att man skulle beställa en fiskrätt på en pizzeria hemma i Sverige.

Phangan Cove Resort - Sri Thanu

Eiu har lagat mat länge på Koh Phangan, och har en trogen kundkrets av stamgäster. Tidigare drev hon Liberty Bungalows i Baan Tai, men har nu byggt sitt eget ställe i Sri Thanu. Maten är vällagad och god. Här kan man hitta en fusion av thai, västerländsk och kinesisk matlagning. Restaurangens uteplats är placerad på stranden, med panoramautsikt mot solnedgången.
Tips: Ankan är mycket god här, samt att Eiu troligen lagar öns bästa hamburgare.

Nong View - Baan Kai

En av dom få ”riktiga” thairestautangerna på ön. Här kan man hitta saker på menyn som du inte kan hitta vare sig hemma eller på andra mer turistinriktade restauranger. Här kan du också hitta dom mest genuina och goda klassikerna. Är man intresserad av thaimat är Nong View ett självklart val.
Tips: Sjögrässalladen och bläckfisken (octopus, inte squid).

Fabio’s - Baan Tai

Fabio’s italienska restaurang har funnits några år nu, men håller fortfarande väldigt hög standard. Här kan maten jämföras med vilken italiensk restaurang som helst i dom fina kvarteren i Europa. Här serveras pasta, pizza och andra italienska specialiteter.
Tips: Risotton får det att vattnas i munnen varje gång jag tänker på den.

Fisherman’s - Baan Tai

Fisherman’s är ett givet besök. Här kan man få alla havets läckerheter i thailändsk och västerländsk fusion. Efter att dom flyttade 50 meter ner för gatan har även upplevelsen och atmosfären blivit fulländad. Har man än gång gått hit är risken stor att man återvänder. Lek som driver restaurangen är något av en perfektionist, och tillreder endast dom bästa råvarorna.
Tips: Prova någon av dom hela fiskarna. Alla är utsökta och kan delas mellan flera personer.

Fish At Tips - Baan Tai

Detta är en renodlad fiskrestaurang med thai/kinesisk mat. Dom flesta fiskrätter i Thailand är egentligen av kinesisk härkomst. Immigranterna tog med sig denna matkonst när dom kom till Thailand för cirka 100 år sedan. En av dom mest populära skaldjursrätterna är Krabbcurry, och här på Fish At Tips kan du troligen få öns bästa. Restaurangen är placerad precis vid stranden och inredningen ger stället dess rätta känsla.
Tips: Dom råa räkorna med stark thaisås eller den panerade fisksalladen.

Peppercorn - Haad Salad

Detta är egentligen öns enda riktigt renodlade köttrestaurang. Här kan man avnjuta äkta kötträtter med utsikt över Haad Saladbukten. Stället ligger lite avlägset till, men är man ute efter en stek så är det hit man ska gå. Här finns nötkött från så väl Thailand så som Australien och Brasilien.
Tips: Alla stekarna är tillagade efter konstens alla regler. Beställ om du vill ha köttbiten blodig, medium eller genomstekt.

Beach Lounge - Thong Sala

Beach Lounge är en mycket populär restaurang som drivs av ön österrikare tillsammans med sin thailändska fru. Här kan man äta fantastisk thaimat med utsikt över havet. Restaurangen är belägen direkt på stranden och det finns både bord för sittning och låga bord där man kan sjunka ner i myskuddar och avnjuta maten.
Tips: Låt personalen presentera menyn och rekommendera vad som är bra för dagen, det blir aldrig fel.

Ta sig till Koh Phangan

Hit åker du på charter med Ving. Flyget avgår från Stockholm och går till Bangkok. Där byter du till inrikesflyg mot Koh Samui. Den sammanlagda flygtiden är på 14 timmar. Sedan tar du båt över till Koh Phangan, en tur som som tar mindre än en timme. Flera andra charterarrangörer har charter till områden i närheten och utflykter över till Koh Phangan. Du kan även flyga reguljärt till exempel Bangkok och ta dig vidare med lokala förbindelser.


Charter till Thailand

Populära resor från Göteborg till Koh Phangan