Därför ska du åka till Kroatien

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: lopudlover, medlem sedan 2008
Foto: cro_atia, medlem sedan 2008
"Där Medelhavet är som det en gång var" är Kroatiens slagord och det ligger mycket i det. Prisnivån är fortfarande överkomlig och det är inte svårt att hitta områden utan charterturism. Sommarens bästa upplevelser får du i Kroatien.

Krotien lockar med både stränder och aktiviteter. Här presenterar vi fem skäl att åka till Kroatien i sommar.

1. Vattenfallen i Krka nationalpark

Ta dig till den lilla byn Skradin, som ligger en timme med bil från Split. Härifrån går det båtar in i nationalparken, som är känd för floden Krka och dess 17 vattenfall. Man kan också välja att ta sig runt till fots, men då missar du Visovacklostret på en liten ö i floden. Det här är en fantastisk naturupplevelse som funkar även i sommarvärmen, eftersom det går att bada i flodens nedre delar.

2. Skärgården perfekt för ö-luff

Med en skärgård som slår det mesta är Kroatien den perfekta destinationen för ö-luff. Allt du behöver är en flygbiljett, resten kan du fixa på plats. Ett bra tips är att flyga till Split och hem från Dubrovnik, eller omvänt. På resan kan du bada på Kroatiens mest kända strand,
(Zlatni Rat på Brac), leva jetsetliv på bildsköna Hvar, dyka och klättra på Vis, besöka vingårdar på Korcula och bada längs Lopuds sandstränder. Det kroatiska färjebolaget Jadrolinja har dagliga avgångar mellan många av öarna.

3. Världsarv i labyrint

Staden Trogir har välförtjänt funnits med på UNESCOs världsarvslista sedan 1997. Stadskärnan ligger på en halvö, omgärdad av en stadsmur och är en labyrint av vackra marmorgator. Det här är Kroatien när det är som vackrast. Trogir har anor från 380-talet före Kristus och är en av landets bäst bevarade städer. På kvällen kan man gå längs strandpromenaden och se på lyxyachterna som lägger till för natten.

4. Krk – ö utan vokaler med vin på havsbottnen

Ön helt utan vokaler når du under säsong med direktflyg från Sverige. På Krk finns det många charmiga byar att välja mellan. Testa gärna Baska, med sin två kilometer långa strand. Eller så satsar du på Vrbnik, med sina vackra kyrkor och vingårdar som producerar Vrbnicka Zlahtina, ett mousserande vin som lagras på havsbottnen.

5. Segelpradis för nybörjare och proffs

Kroatien är ett paradis för seglare. Med lagom starka vindar och många soltimmar kommer Kroatien att ge dig många fina seglingsminnen. En lång kust och över tusen öar gör att det finns något för alla. Hit reser både nybörjare och de som seglat hela livet, kan du inte segla själv går det att hyra båt med besättning. Det finns charterresor till Kroatien där allt från flygresa till egen kapten ingår i priset.

Sista minuten till Kroatien

Charter till Kroatien

Fler resor till Kroatien

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september