Brasiliens bästa bad

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: erikjonsson, medlem sedan 2009
Brasilien är ett kontrasternas land och bäddar för en varierad semester. Här fokuserar vi på bad och strandliv.

Brasilien är det femte största landet i världen och här finns ett oändligt antal stränder för alla smaker. Här är sju orter att lägga på minnet:

Porto de Galinhas

Den gamla fiskebyn är numera en av Brasiliens populäraste semesterorter och lockar även gott om inhemska turister. I havet utanför stranden ligger en kedja av rev som vid lågvatten skapar naturliga pooler, perfekt för den som vill snorkla. Porto de Galinhas ligger ungefär en timmes bilfärd söder om Recife.

Ilha Grande

Ön ligger söder om Rio de Janeiro och har över hundra stränder. Här finns fantastisk snorkling och fina dyk, men också mycket att göra ovan ytan. Kajakpaddling, segling och vandringar i den tropiska regnskogen är populära aktiviteter. Det är lätt att kombinera lugnet på Ilha Grande med Rio de Janeiros puls.

Fernando do Noronha

Ögruppen som består av 21 öar välkomnar bara ett begränsat antal besökare åt gången, för att skydda naturen, stränderna och djuren. Huvudön med samma namn har underbara stränder och perfekta dykvatten. Under ditt besök kommer du troligen att få se både delfiner och havssköldpaddor. Du flyger ut till ön på en dryg timme från antingen Recife eller Natal.

Jericoacoara

Bland sanddynerna i nordöstra Brasilien ligger den lilla fiskebyn Jericoacora. Byn ligger otillgänglig och du tar dig hit med terränggående fordon via sanddyner och vägar av sand. Kanske är det också därför Jericoacoara fortfarande är så orört. Enligt många finns världens kanske allra vackraste stränder här och det bäddar för en lugn semester.

Praia de Pipa

Praia de Pipa ligger i nordöstra Brasilien, mellan Natal och Recife. Badorten upptäcktes av surfare på åttiotalet och än i dag lockar vågorna, men det finns också många andra aktiviteter att roa sig med. Pipa är populärt även bland brasilianarna själva.

Rio de Janeiro

Kombinera stadens puls och aktiviteter med strandliv på Ipanema, Copacabana eller surfstranden Prainha. Ett riktigt bra val för den som vill kombinera stad och bad. Copacabana är troligen den stranden som är mest känd bland turister, men Ipanema ligger i ett lite mer exklusivt område och är populärt bland det vackra folket.

Buzios

Badorten kallas ibland Brasiliens St. Tropez och är en exklusiv ort två och en halv timmes bilfärd från Rio. Kända ansikten som Mick Jagger och Birgitte Bardotte brukade semestra här på sextiotalet. Staden ligger på en udde och det finns stränder för alla – surfare, familjer eller partysugna.

Kort fakta om Brasilien

Antal invånare: 194 200 000 (Utrikespolitiska institutet, 2008)
Språk: Portugisiska
Huvudstad: Brasilia
Valuta: 1 Real (BRL) = cirka 4 SEK (2009-09-23).
Tidsskillnad: 4-6 timmar efter Sverige.
När: vädret är varmt och gott året om så du kan därför resa till Brasilien när som helst under året.
Tänk på: kriminaliteten är högre än vad vi är vana vid. Lämna alla onödiga värdesaker hemma och skylta inte med dyra smycken. Vandra inte heller runt ensam på natten, ta taxi istället.

Nyfiken på Brasilien? Flyg, hotell och inspiration här
Osäker på att resa på egen hand? Kolla in paketresor här

Flyg till Brasilien

Boende i Brasilien

Brasilien

Alexandra trivdes bra i vågorna
3 / 8
Hang-gliding Över Rio
4 / 8
Cristo Redentor
5 / 8
utsikt från jesus statyn
7 / 8
Baiha da Sanchos - numero uno i Brasilien!!
8 / 8