Allt om Florida

Zoombrero
Medlem sedan 2006, besökt 89 länder

Bild: Anders Pihl
Bild: Anders Pihl
RG:s medlem Anders Pihl leder dig rätt i The Sunshine State. Här är all information du behöver om transport, boende och annat viktigt.

Att resa hit:
Florida återkommer som chartermål i vinter och Ving, Fritidsresor och Apollo flyger hit till flera orter. Prisexempel: 13 300 kronor för två veckor, del i dubbelrum (Ving).

Reguljärflyg finns med t. ex. Air France, Delta Airlines och Continental. Prisexempel: 5 658 kronor. (Air France till Ft Lauderdale, avgång i november.)

Att ta sig runt:
Hyrbil är i princip enda sättet att se sig om någorlunda smidigt. I Florida är det dock relativt billigt att hyra bil. Det är värt att lägga till en GPS i bilen, då vägskyltningen bitvis är dålig.
Taxi är annars tillförlitligt kortare sträckor. Från Miamis flygplats till South Beach kostar det cirka 30 USD + dricks. I Fort Lauderdale bör man testa Water Taxi, bästa sättet att se stadens kanalsystem.

Att bo:
På de populära och hårt bokade semsterorterna är hotellen tyvärr ganska dyra trots dollarraset, särskilt om man vill bo lite flottare. Här kan charterpaketen ge förmånliga priser. Annars gäller som vanligt att boka i god tid.

Mat och dryck:
Det är roligt att äta i Florida. Kvaliteten på restaurangerna överraskar oftast positivt och här gör den låga dollaren en hel del åt prisnivån. Servicen brukar vara mycket bra. Man blir överöst med vänlighet, men glöm för guds skull att betala för den med en riklig gratuity (dricks, 15-30%).

Skaldjur och grillad fisk ska man givetvis pröva. I Miami är haitisk mat ett hett tips. (Ett exempel är Tap Tap, 819 5th Street, South beach). Om du tagit dig ända ut till Key West är det en självklarhet att provsmaka en äkta Key Lime Pie.

Mer info:
www.visitflorida.com
www.floridasidan.se
www.florida.nu

Sponsrade erbjudanden:Flyg till Florida