All charter till Karibien i vinter

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Langley
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Thinkstock
Karibien har för många varit ett drömresemål som känts för dyrt och avlägset. Nu satsar charterbolagen stenhårt på att få oss svenskar att uppleva paradiset till en lite billigare peng och i många fall även med direktflyg.

Resorna till Karibien har ökat stort och kommer säkert öka ännu mer i framtiden. Vilket paradis passar dig bäst? Här kan du välja och vraka mellan elva olika resmål.

Aruba

Aruba är ett fantastiskt resmål för alla, året runt. Hit åker den som önskar kritvita stränder, turkost vatten och vajande palmer. Att befolkningen dessutom är otroligt vänlig och välkomnande är ytterligare ett plus. Solen skiner i stort sett året runt och vattnet här blir sällan kallare än 25 grader. Lägg till god mat och medryckande musik så förstår du varför Aruba blivit ett så hett resmål. Hit flyger du direkt med charterflyg och flygtiden är cirka 11 timmar.
Res hit med: Ving

Barbados

Barbados har länge varit ett drömresemål för många. Den som varit där kan lätt förstå varför. Att få lapa sol på vita stränder, snorkla bland havssköldpaddor, äta nygrillad fisk och samtidigt skåla i rum punch kan få vem som helst att känna sig som man är i paradiset. Det finns två platser att bo på – den södra delen med lite högre vågor som passar perfekt för vattensporter och som har lite fler restauranger, eller den västra delen som är något lugnare och passar bättre för den som vill ta det lugnt eller för den som reser med barn. Hit flyger du direkt med charterflyg på strax under 11 timmar. Du kan även kombinera Barbados med den vackra ön Saint Lucia.
Res hit med: Fritidsresor

Curacao

Den här lilla men vackra ön har vunnit många priser som alla menar att Curacao är en av de hetaste resmålen att besöka. Det är det perfekta sol- och badresmålet med en medeltemperatur på runt 27 grader, både i luften och i vattnet. Ön lockar dessutom med väldigt bra dykning och snorkling och blir du efter dessa aktiviteter hungrig finns det oerhört god mat på restaurangerna som serverar mat från världens alla hörn. Tröttnar du på sol och bad finns både muséer och shopping att upptäcka i huvudstaden Willemstadt, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Hit flyger du med reguljärflyg och flygtiden är cirka 11 till 15 timmar beroende på flygväg.
Res hit med: Ving

Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är ett vackert, frodigt och grönskande land med fantastiskt vackra stränder. Det är ett semesterparadis med allt man kan behöva. Stämningen på ön är otroligt god och alla dansar merengue och bachata. Det är omöjligt att inte ryckas med. På den här ön kan du dessutom passa på att unna dig både det ena och det andra då du får mycket för pengarna. Hit reser du antingen direkt med charterflyg eller med reguljärflyg. Flygtiden ligger på runt 11 timmar.
Res hit med: Ving, Fritidsresor och Apollo

Guadeloupe

Guadeloupeöarna är helt klart en av världens vackraste platser för vattenaktiviteter. Naturen på ön är väldigt varierad. Här finns riktiga djungler, tropisk regnskog och tropisk öken. Några stränder har svarta vulkaniska klippor, medan andra är täckta med grovkornig, guldfärgad sand. På Guadeloupe är det alltid något på gång. Karnevaler, bluesfestivaler och annat kul. Du lär alltså inte bli uttråkad på denna spännade och vackra ö. Hit flyger du med reguljärflyg med Air France, via Paris. Flygtid cirka 10 timmar.
Res hit med: Langley

Jamaica

Många fick nog upp ögonen för Jamaica i slutet av 80-talet efter filmen “Cocktail” som visade upp landet från sin bästa sida. Underbara stränder, strålande sol, god mat och ett bra nattliv är bara några saker som Jamaica kan skryta med. En annan är ju förstås stämningen, att dansa loss med lokalbefolkningen till härlig reggaemusik är något alla borde testa. På ön finns tre platser att bo på. Montego Bay med sina fina sandstränder, pulserande nattliv och bra restauranger, Negril som är känt för sin långgrunda, fina strand och magiska solnedgångar, samt Runaway Bay för dig som vill ha maximal avkoppling och njuta på en underbar strand. Hit reser du med charter- eller reguljärflyg. Resan tar cirka 11 timmar beroende på resväg.
Res hit med: Fritidsresor och Ving

Kuba

Sol, härlig sand och turkost vatten. Storstadsliv med imponerande arkitektur. Spännande mat och glädjefylld dans. Det Kuba inte kan erbjuda, det behöver du inte. Njut av salta bad i den underbara semesterorten Varadero och kombinera sedan det med några dagar i den färgstarka staden Havanna. Har man inte varit där, har man heller inte varit på Kuba. Hit flyger du med direktcharter eller reguljärflyg. Flygtiden varierar men ligger runt 11 timmar.
Res hit med: Ving och Apollo

Mexiko

Resmålet som har allt. Stränderna är så vita och vattnet så turkost att du tror att du hamnat rakt i en redigerad resekatalog. Inte nog med detta, det finns även mycket att se och göra. Mayafolkets tempelstäder är otroligt spännande och för den som gillar äventyr kan du simma med delfiner, paddla i grottor och dyka på vackra korallrev. Att maten är fantastisk är ytterligare ett plus i kanten. Vad sägs om äkta mexikanska tacos med gudomlig guacamole som avnjuts tillsammans med en frozen margarita eller en iskall Pacifico med lime och salt? Charterbolagen har flera olika platser att besöka i Mexiko. Några utav dessa är Playa del Carmen, Cancun, Tulum och Isla Mujeres. Läs på lite om de olika platserna för att få ut det mesta och bästa av just din resa. Hit kan du flyga både direktcharter och reguljärflyg. Flygtiden är cirka 12 timmar.
Res hit med: Ving, Fritidsresor och Apollo

Saint Lucia

Endast 45 minuters flyg från Barbados finner du denna pärla med gyllene sandstränder och moderna resorthotell. Naturen på Saint Lucia skiljer sig från grannöarna då ön har ett vulkaniskt ursprung med höga bergstoppar, vindlande raviner och varma svavelkällor. I stort sett hela ön är klädd i grön växtlighet som på många ställen övergår i tropisk regnskog. För den aktiva finns dykutflykter, vandringsleder i regnskogen, organiserade turer med fyrhjulingar och delfin- eller kaskelotspaning att välja på. Kombinera gärna Saint Lucia med Barbados för den ultimata semestern. Hit reser du med charterflyg till Barbados som tar cirka 11 timmar, och sedan vidare med ett mindre flyg till Saint Lucia på 45 minuter.
Res hit med: Fritidsresor

St Martin

Den här ön har även den fantastiska stränder, palmer och turkost vatten. Det som skiljer den från många andra är att det också finns lockande shopping, gott om restauranger, strandpromenader, vacker natur och ett levande folkliv. På den södra, nederländska halvan säger man St Maarten, medan man på den norra, franska halvan säger St Martin. Man brukar säga att St Martin är lugnare, grönare och mer exotiskt än St Maarten. Men eftersom ön inte är mer än tre gånger tre mil har man gott om tid att uppleva båda delarna. Hit reser du med reguljärflyg och resan tar mellan 11 och 15 timmar beroende på resväg.
Res hit med: Ving

Trinidad och Tobago

Endast 30 kilometer från Venezuelas kust finner du Trinidad och Tobago, som dessutom är de sydligaste av de västindiska öarna. Förutom att sola och bada, kan du åka hit för att uppleva fantastisk natur och ett rikt djurliv. Öarna kan erbjuda i stort sett allt – paradisstränder, frodig regnskog och en härlig storstadspuls. Här möts du av ständiga leenden och en sol som aldrig slutar skina. Hit reser du med reguljärflyg och flygtiden är cirka 11 timmar beroende på resväg.
Res hit med: Apollo

All inclusive-resor till Karibien, Mexiko och Panama

I vår jämförelsetjänst hittar du resorna från de ledande arrangörerna: All inclusive Karibien

Om Dominikanska republiken

Dominikanska Republiken i Karibien lockar med fantastiska sandstränder, svängig merengue och skaldjur i världsklass. Här finns något för alla plånböcker. Besök gärna Cabarete, Las Terrenas och Samana. Varmt året runt, minst regn november – maj.
31°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
1 / 4
Thinkstock
Turkos vattensport
3 / 4