Julmarknad Berlin Dec 2009

Resealbumet skapat av: Leroslover
3 jan. 2010
Visningar: 696
Sent omsider kommer här äntligen resealbumet från julmarknaden i Berlin 4-7 dec 2009.

Vi åker tillsammans med min mor med Air Berlin från Landvetter till Berlin. Buss till Alexanderplatz där vårt hotell låg. Det var kanonläge.

Det blev mycket god mat, fina julmarknader dagtid och kvällstid, besök vid muren, där man sparat ca 1,3 km av den. Många vackra och roliga målningar fanns på muren.

Vi åkte upp i TV tornet vid Alexanderplatz. Vi köpte biljetter redan på fredagskvällen för att åka upp lördag morgon. Lördagen startade upp med blå himmel och sol! Perfekt tajming alltså. När vi kommer till tornet strax före 10 (dom öppnade 10) var kön jättelång! Tack och lov att vi köpte biljetter redan dagen innan, detta betydde att vi faktiskt kom med den allra första hissen för dagen till utsiktsplatsen. När vi senare kommer ut igen, var det ännu längre kö! Vi rekommenderar starkt att göra som vi, köpa biljetterna dagen innan!

Vi tog också S-bahn bort till KaDeWe och Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche. På den julmarknaden blev det inköp av sådant som inte fanns på dom andra marknaderna vi besökt. En speciell sorts ljusstake för värmeljus bl a. En bild finns på dessa.

Och jag som är katt älskare var ju tvungen att köpa några porslinskatter av samma 'tant' som hade sitt 'bås' på nästan samma ställe som 2007 när vi var här senast.

Nä nu låter vi bilderna tala för sig istället....
Kategori: Weekend & Storstad
Besökta länder: Tyskland
Reslängd: 3 dagar
Datum: 4 - 6 december 2009

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Rave
15 jan. 2010 10:56
Hei og godt nyttår! Herlig å se dine fine førjuls bilder fra Berlin. Vi var der i oktober! Elsker Berlin!
Av Sirapp
3 jan. 2010 23:56
Vilket fantastiskt fint album du har gjort! Berlin i vår kanske?! Kramen!