Visum Thailand..

21 nov. 2014 18:16
Visningar: 268
Hej!

Åker runt med några polare i Asien i några månader snart och har lite funderingar om visum till Thailand.

Vi mellanlandar i Bangkok och åker direkt till Vietnam innan vi åker tillbaka igen o gör Thailand. Hur fungerar visumet då, måste vi ha visum för två "entries" eller räcker de med en som aktiveras när vi kommer in i landet andra gången..? Funkar båtbiljett som utresebiljett i visumet?

Tack på förhand!
Av Sierra
21 nov. 2014 18:43
Om ni behöver Visa beror på hur länge ni skall vara i Thailand "andra gången"? Skal ni vara i landet max 60 dagar behöver ni inget Visa alls om ni flyger tillbaka.

Om ni återkommer via land-/sjögräns och skall vara i landet längre än 15 dagar behöver ni Tourist Visa Double Entry.

Båtbiljett fungerar som utresebiljett både vid en Visa-ansökan och för att visa upp för checkin i Sverige för att ni över huvud taget skall få gå ombord på flighten till Thailand.
21 nov. 2014 19:41
Tanken är att vara där 60 dagar när vi landar andra gången. Aktiveras visumet vid första stoppet i bangkok som är mellanlandningen eller när vi kommer andra gången o ska stanna..?
Av Sierra
21 nov. 2014 20:00
När ni kommer första gången och fortsätter direkt till Vietnam befinner ni er i transit på flygplatsen och är då inte i landet. När ni kommer med flyg andra gången får ni 30 dagar. Dessa kan ni förlänga på ett Immigration Office i landet med ytterligare 30 dagar till en kostnad av 1900 THB. Där har ni era 60 dagars uppehållstillstånd utan att behöva Tourist Visa.
Av Sierra
23 nov. 2014 15:19
Jag vill göra ett tillägg för att undvika ev missförstånd.

Du skriver inte om ni har en flygbokning till Vietnam via Bangkok och jag antar att ni har incheckat bagage. Har ni inte en bokning kan det hända att ni måste hämta ut bagaget i Bangkok och checka in det igen för nästa flight. Det beror på vilka flygbolag ni flyger med.

Oavsett detta behöver ni inte Visa då ni får 30 dagar när ni ev passerar immigration på BKK för att hämta ut bagaget.
26 nov. 2014 16:13
Hej. Tack för svaren.
Vi har bokat flygen separat så vi kommer behöva checka in allt igen. Vi kommer även att fixa visum innan vi åker men de ska väl funka ändå..?
Av Sierra
26 nov. 2014 23:07
Ok, ni måste ansöka om Tourist Visa Double Entry eftersom Entry #1 aktiveras när ni är där första gången då ni passerar immigration. När ni checkar in för flighten till Vietnam och passerar immigration igen cancelleras Entry #1 (ni har då tekniskt varit i Thailand) och när ni kommer andra gången aktiveras Entry #2.