Vandrarhem i asien

10 feb. 2016 20:02
Visningar: 371
Hej

Jag och en kompis ska backpacka i asien och hade tänkt bo på en del enklare hotell och vandrarhem. ska man ha med sig egna sängkläder typ lakan och sådant?

Vi landar kl 21 i kuala lumpur, kan man hitta boende på plats eller ska man förboka?
15 feb. 2016 04:29
Hej! Vi har varit ute o rest i ca 1.5 månad nu. Bara bott på typ hostels, bungalows och guesthouses och vi har inte behövt egna sängkläder nån gång. Dock får man bara typ en filt att dela på som täcke i en dubbelsäng så det blir lite slagsmål med den man sover med om det ibland 😜
En grej ni borde ha med dock är myggmedel och myggnät. !
Hoppas er resa blir grym.
MVH Fredric.
15 feb. 2016 05:05
Citerat från Saralovisa:
Hej

Jag och en kompis ska backpacka i asien och hade tänkt bo på en del enklare hotell och vandrarhem. ska man ha med sig egna sängkläder typ lakan och sådant?

Vi landar kl 21 i kuala lumpur, kan man hitta boende på plats eller ska man förboka?
Oftast finns lakan men kan vara bra att ha med sig reselakan, t ex från sidenselma. Vissa lakan kan vara riktigt sunkiga... Plus att den där filten kan vara rätt stickig. Då är det skönt att kunna ha ett lakan mellan.

Ang boende går det absolut att finna på plats. Men av egen erfarenhet är det otroligt skönt att ha iaf första natten bokad så man slipper gå runt och leta sent på kvällen.

Ha en underbar resa! :)
Av Hille2
15 feb. 2016 06:44
Sidenlakan är inte så dumt att ha med om man ska bo väldigt enkelt. Myggmedel och myggnät däremot känns som helt onödigt. Myggmedel finns att köpa överallt och även myggnät om det nu mot förmodan skulle saknas på ett ställe där det skulle behövas. Har dock inte under mer än tjugo års resor med boende på diverse enkla ställen varit med om att behöva köpa ett myggnät. Däremot kan det vara bra att ha en rulle tejp till hands för att laga ev hål i nätet.
Det går att boka ett hotell på flygplatsen i KL om ni inte känner för att vandra runt och leta mitt i natten, dock inte säkert att det blir billigare än att boka i förväg.
15 feb. 2016 10:49
Fungerande myggmedel finns att köpa på plats (finns ingen anledning att köpa det dyra icke-fungerande myggmedlet som säljs här hemma).

Som andra redan sagt.. De sängkläder som finns på hostels osv har en tendens att vara rätt sunkiga så ta med egna.

Billiga boenden i Kuala Lumpur hittar ni bland annat i stadsdelen Buckit Bingtang. Där hittar ni även massor med trevliga restauranger och mycket utav stans uteliv i allmänhet. :)