Väder i samos mitten på maj?

13 apr. 2010 16:21
Visningar: 4403
Jag har precis bokat en resa till samos, närmare bestämt pythagorion den 15 maj med min sambo. Vi har aldrig varit där förut men föll för de vackra bilderna därifrån. Har aldrig varit i grekland mitten på maj förut, någon som vet vad det är för väder där då? är det typ som svensk sommar?

Sen skulle jag vara jätte tacksam för tips på vad man kan göra? vilka restauranger som är bäst? vad man ska passa på att äta? hörde att samos vinet ska vara gott? vilka stränder som är finast? och vad man ska passa på att göra så man inte missar något.

Jätte tacksam för alla svar :)
Av Sierra
13 apr. 2010 16:40
Samos är som grönast i maj innan det blir för varmt. Du kan räkna med +25 på dagarna och omkring +20 kvällstid så en tröja sitter inte fel då. De små restaurangerna på bakgatorna ovan hamnpromenaden tycker jag är trevligast att käka på. Dessutom är det billigare än vid hamnpromenaden där det är skönt att sitta och njuta av något drickbart senare delen av kvällen. Hyr en scooter eller bil och se er omkring. Fina väger och lite trafik. Vi har varit där två gånger och senast förra sommaren. Titta in i albumet så har du mer tips: http://www.reseguiden.se/forum/resor/samos-2009-3065
13 apr. 2010 16:53
tack för tipsen! kollat in dina bilder också och det ser jätte mysigt ut. vad tycker du om stränderna då? är badskor att föredra eller går det bra utan? någon speciell resturang du kan rekomendera?
Av Sierra
13 apr. 2010 17:23 (redigerad)
De flesta stränder på ön består av klappersten men det finns en liten sandstrand i östra delen av Pythagorion som heter Remataki beach. Om ni åker omkring kan det vara bra att ha med badskor som dock inte behövs om ni åker till Psili Amos där det är riktig sand. Jag tycker att samtliga krogar på bakgatorna är riktigt bra med genuin grekisk mat och gott vin till bra pris.
Av Zahide
13 apr. 2010 20:53
Vi var till Samos juli 2008 och vi bodde i Pythagorion. Blev inte besviken över maten en enda gång, men vi fastnade för ett favoritställe som man ju vanligtvis gör. Restaurangen hette Symposium, jättegod mat och inte alls dyrare än de andra ställena. När man går ner efter huvudstråket mot hamnen ska man svänga till vänster vid sista sidogatan, där i gränden ligger Symposium. Syns bra för det är kanske bara 50m från huvudstråket/shoppinggatan. Vet ju förstås inte hur stället är idag, restauranger byter ägare och namn med jämna mellanrum, men det kanske är värt att pröva på och precis som Sierra sade är det bättre och billigare mat vid bakgatorna och i gränderna.
14 apr. 2010 10:39
Det låter ju kanon med maten! det är ju en stor del av semestern också :) ska absolut prova den resurangen. tack för tipset!
hur mycket får man betala ungefär för en middag i pythagorion? en öl? glas vin? ni säger att det är billigare lite längre upp från hamnen. skiljer det mycket i pris?
Vi ska åka med apollo och bo på Panorama. Lägenhets hotell vilket passar oss bra. ska tydligen vara fin utsikt. Någon som vet hur hotellet är?
Av Sugus
14 apr. 2010 14:54 (redigerad)
Har inte bott på Panorama men gått förbi ett flertal ggr. Panorama ligger vid huvudvägen som går runt ön, förmodligen bra utsikt? Bara att ta trapporna ner så är ni mitt i vimlet. Beträffande priserna så är det mycket billigare än hemma, Middag för 2 ca. €50, motsvarande hemma 800-900 SEK. Halvliter öl €2-3. Går ju också bra att bara ta en Gyros och öl.

Ha en trevlig resa och passa på att åka runt på Samos som är en väldigt fin och trevlig ö.
14 apr. 2010 15:02
nä det låter ju inte allt för dyrt :) man måste ju unna sig när man är på semester! och bra med lite trappor så man får röra på sig lite också, inte helt fel efter all mat och dryck som det gärna blir på semestern! tack för alla tips! har ni fler så skriv gäran :)
Av Zahide
19 apr. 2010 15:41
Vi hyrde bil från Manos i två dagar för 54 €. Tror det var en Kia Picanto (eller vad den nu hette). Det var i alla fall en liten bil, både på gott och ont. Bra att ha i de snäva bergskurvorna men ibland trodde man att den inte skulle orka ända upp. Ett ställe som jag varmt kan rekommendera är bergsbyn Manolates. Man kör en liten bit förbi Kokkari, sen svänger man av till vänster. När man kommer upp finns det en parkering, sen är det meningen att man ska gå den sista biten. Där finns också några restauranger om man vill äta lunch. Byn är mysig och utsikten är så vacker.