Undvika mellanlandning i USA?

5 apr. 2024 17:51
Visningar: 106
Vi överväger en resa till Mexiko och kikar på reguljärflyg. På resebyrån avrådde säljaren från att mellanlanda i USA, dels för att vi behöver betala för ett intyg och dels för att köerna och kontrollerna kan vara vedervärdigt långa (så pass att man riskerar missa sitt nästa flyg).

Någon med erfarenhet?
5 apr. 2024 19:09
Attans! Priserna för mellanlandning i USA är klart fördelaktiga. Finns kanske en anledning då. :-/
5 apr. 2024 19:34 (redigerad)
Nej, det är inte anledningen, beror mer på utbud och efterfrågan.
Om det är mycket billigare får ni ju utvärdera om det är värt besväret eller ej.
ESTA kostar $21/person och se till att ha flera timmar för mellanlandningen då ni ska genom immigration och ta bagaget genom tullen.
Hur lång kön är beror på flygplats hur många som landar samtidigt såklart.
Av Keja
5 apr. 2024 20:32
Aldrig mer mellanlandning i USA. Inte för att ESTA eller visum kostar utan för att man måste gå igenom passkontroller med enorma köer och otrevlig personal som skiter fullständigt i att man har ett anslutningsflyg att passa.
6 apr. 2024 08:02
Citerat från Keja:
Aldrig mer mellanlandning i USA. Inte för att ESTA eller visum kostar utan för att man måste gå igenom passkontroller med enorma köer och otrevlig personal som skiter fullständigt i att man har ett anslutningsflyg att passa.
Tummen upp på det svaret!! Amerikaner reser aldrig utomlands för de tror de bor i världens bästa land som förklarar deras bristande empati för oss Europeer som reser jordenrunt och vilja att se till att vi kan göra det smidigt, Vid kryssningar krävs de därför inte på pass så de inte ska få för sig att börja resa som oss.......
Av Hawaii
6 apr. 2024 08:24
Ha ha, jo det stämmer nog - delvis. Alla de amerikaner som aldrig reser är helt övertygade om att USA fortfarande är Nr. 1 trots att vi har lämnat 50-talet långt bakom oss. Men, det finns också massor med amerikaner som reser mycker och vet bättre. Men de är definitivt i minoriteten.

Ang. mellanlandning i USA så helt riktigt att det är bökigt eftersom amerikanska flygplatser fortfarande inte har transithallar (och knappast kommer att få det), MEN, köerna vid Immigration i dagens läge är avgjort kortare än vad de brukade vara. Min syster och hennes man hälsade nyligen på mig här i Hawaii (deras 6:e besök), och gick genom Immigration i San Francisco på vägen hit och kommenterade att det var MYCKET snabbare och smidigare än vid tidigare besök. Tio minuter eller så. Men som sagt, det kan ju variera.
6 apr. 2024 08:39
Ja, det varierar verkligen. Mellanlandade på ATL i januari och fick stå i kö i ett par timmar. Folk omkring missade sina flyg.
På vägen tillbaka var det 5 personer framför mig i kön medan den var längre för amerikaner.
Av Birgere
8 apr. 2024 01:42
Kolla även att flyga via Kanada. Förvisso behöver ni skaffa deras "Esta" men det kostar inte många kronor och bagaget transiteras till slutdestinationen.