Lite info om vistelse i Mexico

26 sep. 2020 12:30
Visningar: 195
Hej,

Jag har bokat en resa till Mexico i december. Om jag har förstått det rätt så behöver man inget visum som svensk och det är i nuläget ok att åka dit som turist med tanke på corona. Behöver jag uppvisa någon form av retur/utresebiljett vid ankomst? Jag skall nämligen fortsätta min resa in till USA är tanken efter 14 dagar i Mexico.

Tack på förhand
Medlemmen har tagit bort svaret
26 sep. 2020 23:09
Mexico har dryga 126 000 000 innevånare och 75 000 avlidna. Sverige vet inte hur många som bor i landet, men dryga 10 000 000 kanske, och snart 6 000 avlidna. Det blir 72 000 avlidna räknat på folkmängden, så vad som är säkrast är ett lotteri....dessutom slipper man falukorven i Mexico...
Av Keja
26 sep. 2020 23:12
Hej.
Kan inte minnas att de någon gång frågat efter returbiljett. Då har jag ändå varit där 5 gånger. Möjligt att vissa flygbolag har den regeln men om du är orolig så borde det funka lika bra med en bussbiljett till USA. Det är dock lite vågat att ge sig iväg innan läget blivit bättre.
Av Evoline
27 sep. 2020 11:44
Skriv ut ESTA som behövs till USA.
Det är ju digitalt men de ville se pappret i Mexikos flygplats när jag skulle flyga till USA, som tur hade jag sparat den i mobilen som jag kunde visa.
Tror inte det är vanligt att behöva ha den men lika bra, så slipper man huvudvärk om de kräver det.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Jonas73
29 sep. 2020 21:05
Hej,
För egen del skulle jag inte åka till Mexiko just nu. Hade planerat att åka till Mexiko för tredje gången den 9 oktober men jag har ställt in resan (åkt till Italien i stället).Läget i Mexiko kan förhoppningsvis se betydligt bättre ut i december. Det är kanske inte själva smittspridningen i sig som är mest problematisk utan de restriktioner som införts för att begränsa den Det finns både regler på nationell nivå och på delstats nivå. I några delstater finns just nu lokala utegångsförbud med varierande omfattning.

Landgränsen till USA verkar för närvarande vara stängd för turistresor. Flygplatserna är öppna.

USA:s ambassad har en ganska bra information om vilka restriktioner som gäller i de olika delstaterna i Mexico just nu: https://mx.usembassy.gov/u-s-citizen-services/covid-19-information/

Men som sagt läget kan snabb förändras.