Turist i thailand

21 mars 2014 08:45
Visningar: 452
Hej
hur gör man som turist i Thailand om man åkt dit med vanlig charter å sen bestämmer sig för att strunta i att åka med hem ,utan vill stanna kvar i landet i typ 6 månader?
hur löser man det smidigast?
Av Sierra
21 mars 2014 10:19
Du får 30 dagars uppehållstillstånd när du kommer till Thailand.

När dessa dagar är över får du åka till ett annat land och besöka ett Thai Embassy eller Consulate för att ansöka om Tourist Visa Single Entry vilket ger dig 60 nya dagar i Thailand (jag har för mig att det endast går att ansöka om Single Entry utanför sitt hemland). Dessa 60 dagar kan du förlänga med ytterligare 30 dagar på ett immigration office i Thailand. Då har du inkl de första 30 ytterligare 90 dagar, ca 4 månader.

Efter dessa 90 dagar behöver du alltså lämna Thailand och göra ytterligare en resa till ett grannland för ett nytt Tourist Visa och 60 nya dagar, ca 2 mån.

Där har du dina 6 månader.

Glöm inte att meddela ditt charterbolag att du inte vill åka med tillbaka till Sverige. Då behöver de inte söka efter dig.....
21 mars 2014 10:57
Tack Sierra !!

då vet jag vad som händer om konsulatet skulle krångla för vi åker iallafall men utan charter,varit i kontakt m Göteborg men hon jag pratade med var inte precis service inriktad,vill nog folk ska stanna hemma i Sverige

ville ju bara veta vad jag skulle ha för visum för 9 april å till 8 oktober,enklast . själv gissar jag att de måste bli dubbel enrtry efter allt jag läst, men alla forum säger ju olika om att behöva visa upp de extra ut å inflygen el ej. räcker det inte m in å utresa sverige, å måste man åka själv å lämna å hämta visumet nu för tiden.. el e det smartare att använda sig av allavisum istället? varför verkar Thailand konsulatet vilja göra det krångligare än de behöver va??
Av Sierra
21 mars 2014 15:28
Om du nu gör som du säger i ditt andra inlägg behöver du som sagt Tourist Visa Double Entry. Då klarar du dig till 8 oktober om du förlänger båda Entries med 30 dagar enl ovan.

Du måste dessutom till din ansökan bifoga utresa inom de första 60+30 dagarna. Köp en flyg/buss/tåg-resa online till ett grannland, t ex Malaysia. Du skall ju ändå åka ut till ett annat land för att aktivera Entry # 2. Det är ok om du åker ut och in samma dag. Övernattning krävs ej.

Du måste ansöka om Tourist Visa personligen eller genom ombud. Post fungerar inte längre till konsulatet i Göteborg.

http://www.thaiconsulate.se/Tourist-visa.htm
http://www.thaiembassy.se/en/visa/general-information

Eftersom du bor i Karlskrona kan det vara enklare att ansöka via http://www.allavisum.se/visum/14-visum-till-thailand.html även om det då kostar ca dubbla priset.