Tips på mysigt boende på Kanarieöarna

Av Ebbisen
9 okt. 2010 22:29
Visningar: 4825
Jag och min man ska åka till Kanarieöarna i februari tillsammans med vår dotter som då är elva månader.
Vi vill åka någonstans där det är lugnt och stilla, naturskönt, helst med vit sandstrand, men klippor funkar också. Gärna lite trevliga restauranger!
Det vore fint om det fanns pool i anslutning till hotellet och om det är promenadavstånd till havet.
Eftersom vi reser med bebis vore det bra om ort och boende är någorlunda bebisvänligt.
Vi önskar alltså undvika de stora hotellkomplexen, diskotek, mkt trafik osv.
Några frågor:
-vilken ö?
-vilken by/stad?
-hotellrekommendationer?
Tacksam för tips!
Av Samip
10 okt. 2010 22:15
Amadores beach på gran canaria helt klart! Mycket lugnt och barnvänligt. Vi bodde på hotell palmera mar med en härlig utsikt över amadores beach. Pool och vänlig personal. 15 minuters gång till puerto rico och ca 15 minuter med buss till puerto de mogan "canarias venedig"! Rekommenderas varmt

Sami
Av Samip
10 okt. 2010 22:30
Laddade upp lite bilder om du vill kika lite?
10 okt. 2010 22:36
Har varit på alla de stora kanarieöarna teneriffa lanzarote fuerteventura och gran canaria och tycker visst att gran canaria är ett bra resmål men med barn kanske lanzarote är ännu bättre i mitt tycke och då speciellt playa blanca området sen vilket hotell man bör välja är väl en smaksak,alla hotell där har ju pool och vid elva månader kan de ju inte bada själv så då funkar vilken vuxenpool som hellst och snart sagt alla hotell har en minipool för de verkligt små, det viktiga är väl att de är uppvärmda för att det ska bli behagligt den tiden på året.

Kan rekommendera ett hotell som heter sun royal där hade vi en otroligt härlig vistelse i mars i år det fanns att boka genom apollo då men vi bokade mycket billigare själva via bokningssite och köpte flygbiljetter med ryanair.
Skickar med länkar så ni kan kolla in hotellet.
mvh. Bosse.
http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g652121-d667770-Reviews-Sun_Royal_Apartments-Playa_Blanca_Lanzarote_Canary_Islands.html

http://www.youtube.com/watch?v=pjE7d_UXrnw
Av Ebbisen
12 okt. 2010 20:21
Tack Sami och Bosse! Superbra tips!
15 okt. 2010 20:13
Citerat från ebbisen:
Bosse!
Ville bara kolla med dig ang att köpa flygbiljett med Ryanair, går det från Göteborg till Kanarieöarna? Eller är det bara Sthlm som har direktflyg dit?
Om man åker från Gbg vilka flygalternativ finns till kanarieöarna? Helst vill man ju inte göra flygbyten utan åka hela vägen!
Vänligen
Tyvärr har de inte några direktflyg alls till kanarieöarna från sverige utan man måste mellanlanda vid någon flygplats tex. i spanien tyskland eller storbritanien mfl. för vidare färd mot någon av kanarieöarna därifrån vilket kanske många tycker är krångligt,vi tycker däremot det kan vara värt det när man ofta kan pussla ihop snorbilliga resor för familjen och dessutom kan man ju göra ett litet äventyr av det stoppet också .
Kan man få ihop en resa med samma boende som charterbolagen har men till halva priset kan det helt klart vara värt att "offra" litet av bekvämligheten man har ganska hög timpenning för nån timmes väntan på flygplatsen .
Mvh Bosse.
Av Vilsen
17 okt. 2010 19:45
Amadores är fint med barn. La Gomera lite annorlunda men det kan vara besvärligt att komma dit - långa väntetider osv. Vi åkte med Apollo vill jag minnas.
Av Desires
17 okt. 2010 22:24
Lanzarote är barnvänligt tycker jag. Bo i så fall i Playa Blanca på ngt hotell med barnpool. Söt by o lite lugnare där, finns allt ni behöver. Om ni vill ta er till jättefina sandstränder kan ni ta taxi, eller båt till Papagoy-stränderna som är jättevackra. Annars kan ni bada på stränderna inne i Playa Blanca. Är väl enklast att åka charter med ett litet barn på 11 månader, men det beror ju på hur mycket man vill betala för den bekvämligheten. Det finns säkert ngt all inclusive-hotel där också, det kanske är enklast när man reser med småbarn. Lite foton o tips här: http://www.desires.se/#post50