Tips Koh Samui, Koh Phangang och Koh Tao

Av Monki66
24 juni 2015 22:23
Visningar: 463
Hej!

Vi är ett par - 50 som har rest runt i södra Thailand 5 ggr och vill nu gärna prova på öarna Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao.

Vi har rest runt kring Phuket, Khao Lak och övärlden runt Krabi och stannat på många öar på turen ner till Koh Lipe, som hittils är vår favoritö som vi besökt 3 ggr.

Vi gillar att snorkla, sola och bada, gärna bo vid fina stränder med något så när lugn och ro men villl också ha lite närhet till liv och rörelse med mysiga restauranger och ibland shopping kvällstid. Lugnt men inte för lugnt :)

Vi kommer att resa i skiftet Januari/Februari 2016 och stanna i 3 v.

Tips mottages gärna på var/vilken strand ni rekommenderar att bo.

(behöver inte vara snorklingsvänligt, för vi kan vi ta oss till den stranden)

Kan nämna att när vi är på Koh Lanta så bor vi på Long Beach och när vi är på Koh LIpe så bor vi på Pattaya beach, då vet ni vad vi gillar :)

Hälsningar Monica
Av Pelle77
25 juni 2015 20:09
Bra val av öar! I månadsskiftet Jan/feb stabiliseras vädret på östkusten så ni har bra chanser till fint väder.

Koh Samui är den överlägset mest utvecklade ön och det är där flygplatsen ligger. Eftersom Bkk Airways äger den kostar det en hel del att landa där, inga lågprisflyg tillåts men vi har ändå alltid valt attta direktflyget dit (alternativet är att ta Air Asia till Surat Thani o färja)

På Samui gillar jag norra delen bäst med Choeng Mon som en favorit. Chaweng har fin strand men är för livlig för vår smak. Maenam ör en annan mysig strand. På Samui har du ingen snorkling alls att tala om, korallerna är döda.

Phangan är en jättemysig ö som vi besökt ett par ggr. Jag gillar Thong Nai Pan noi bäst och rekommenderar hotellet Burk Rasa. Stranden där är nog öns finaste och det finns en liten bygata med restauranger. Bäst snorkling finns på andra sidan Phangan vid Salad beach (har dock aldrig varit där men skulle ändå rekommendera att dela upp Phanganbesöket på dessa två stränder för att få ut det mesta). Inte alls så turistigt på Phangan.

Klaraste vattnet och den bästa snorklingen jag upplevt någonstans var på Koh Tao. Fantastiska koraller och klart vatten, väldigt mkt turister a la backpacking med röj gjorde att ön kändes som en brittisk liten partyö. Dåligt utbud på restauranger av genuin karaktär och en otrevlig ortsbefolkning gjorde att vi blev väldigt besvikna på Tao. Att åka taxi/songtaew var rena maffiametoderna där de tog 500 baht för korta sträckor. En ö vi aldrig kommer bo på igen men som är värd dagsetapper pga vattenkvaliten och dykningen. Tror Tao examinerar mest dykare i världen.

Trevlig resa!
Av Monki66
29 juni 2015 14:47
Tack Pelle77 :)

Jättebra info, stränderna du nämner på både Samui och Phangan är de vi har läst bäst recensioner på och som verkar passa oss bäst!

Men att Tao var så hade vi ingen aning om, man har ju bara hört om den fantastiska snorklingen. Är det mest dykfolk eller är det även "vanliga" människor som nöjer sig med lite snorkling då och då ?
Hur är prisbilden annars på Tao vad gäller boende osv ?

Tror du 3 v blir för länge på dessa öar? kanske vi skulle dela upp tiden med 2 v på dessa öar och avsluta med 1 v på Koh Lanta eller Khao Lak eller något annat ställe inte alltför långt bort. Vi ska flyga direkt från Sverige till Krabi eller Phuket, beroende på hur och var vi ska avsluta resan.

/Monica