Tåget Nuwara Eliya-Ella ????

Av Fiaff73
18 jan. 2018 08:36
Visningar: 1215
Har förstått att man måste boka tågresan hemifrån!? Vilken typ av vagn rekommenderas, jag vill inte sitta i en knökfull vagn och önskar sittplats de timmarna men vill kunna ta bra foton! Är alla fönster öppna? Kanske inte i ac vagnarna. Observationvagnen?
Tack på förhand!!!
19 jan. 2018 07:27
Boka hemifrån vet jag inte, vi bokade två dagar innan avgång. Vill du ta kort så är väl observationvagnen en bra idé? Bokar ni så får ni ju sittplatser, man bokar ju inte en ståplats.. Det kommer att vara fullt i alla vagnar. Vissa mer än andra men det kommer vara människor precis överallt. Speciellt under denna säsongen.
Av Fiaff73
19 jan. 2018 08:00
Tack, har hittat en sida att boka hemifrån, efter ha läst massor så är det det som gäller om man vill ha plats i observation:)
20 jan. 2018 05:36 (redigerad)
Citerat från Fiaff73:
Tack, har hittat en sida att boka hemifrån, efter ha läst massor så är det det som gäller om man vill ha plats i observation:)
Vilken sida?
20 jan. 2018 11:06
Bokade observationsvagnen med visitsrilankatours förra året,funkade klockrent.
Vi åkte från Kandy till Ella.
Men, förvänta dig ingen lyx så som ac, mat och dryck eller gott om plats.
Resenärer från andra vagnar besöker vagnen som är kopplad sist, titt som tätt för att stå och njuta av utsikten från panoramafönstret längst bak i vagnen.
Ta också med i planeringen att tågen är ofta försenade, vårt fick vi vänta på i strax över 2 timmar.
Hur som helst, dom 7 timmarna vi åkte var fantastiska och tiden gick som i ett nafs😀
20 jan. 2018 13:37
I förstaklass och observation klass är fönstren stängda pga AC:n. Vår första tågresa åkte vi förstaklass och stod då hela resan i dörren och hängde ut. vi var några stycken som gillade att fota i vagnen, så man fick bytas av lite.

I andra klass, som vi åkte vår andra resa, är all fönster öppningsbara. Ingen trängsel här. Kanske det bästa alternativet.

Sedan åkte vi även 3:e klass en kortare sträcka. Här var det kompakt trängsel, vi stod packade mitt i vagnen och såg inget av utsikten. (gjorde inte så mycket då vi precis vandrat samma sträcka åt andra hållet)

Länk till bokningssida och mer info och tips här:
https://4000mil.se/index.php/guide-till-sri-lanka/
20 jan. 2018 15:23
Gunillad.
Det verkar finnas olika observationsvagnar med panoramafönster.
Den vi åkte med hade ingen ac och öppningsbara fönster....
20 jan. 2018 15:31
Citerat från J_sefors:
Gunillad.
Det verkar finnas olika observationsvagnar med panoramafönster.
Den vi åkte med hade ingen ac och öppningsbara fönster....
ok, då är ju det det allra bästa!
Av Fiaff73
30 jan. 2018 08:50
Toppen tack! Då bokar vi hemifrån. Det står att observation tågen INTE har ac, så man kan fota genom öppna fönster.
5 feb. 2018 09:30
Att det är gott om plats i andra klass existerar inte sträckan Colombo-Kandy-Ella-Badulla. Här får man trängas! Det är inga problem med att köpa biljett på plats. Buss är lika lätt att åka och går även snabbare på vissa sträckor.
Av Fiaff73
5 feb. 2018 09:42
Vi har försökt boka andra dagar men det verkar va väldigt uppbokat, nu har vi valt att prova boka platser i andra klass, annars tar vi kanske tuk tuk Nuwara Eliya-Ella. Taxi Kandy-Nuwara Eliya. Sen får vi se hur vi tar oss till Tangalle, lite långt och obekvämt med tuk tuk kanske...?:)
5 feb. 2018 11:08
Boka sittplats I andra klass är nog dumt att göra! Att ta sig till sittplatsen och hitta den kan vara ett jobbigt projekt då tågen är smockfulla. Enligt biljettförsäljaren kan man inte boka sittplats i andraklass när jag frågade. Tuk-tuk till tagalle vore en dum ide. Taxi dit eller buss från Ella till matara och därifrån till tangalle är nog enklast. Buss är superbilligt jämfört med taxi!
Av Fiaff73
5 feb. 2018 11:29
Det var fullt ändå i 2a klass så det blir tuk tuk istället :) Jag är inte glad i att åka långa bussresor o blir jämt åksjuk om det inte är rak motorväg så det får bli taxi då. Tack för svar :)
30 okt. 2018 11:58
Hej!
När man bokar tågresa via visitlankatours, betalar man innan man vet om det fins biljetter? Hur vet man om det finns plats?

Kan man boka mer än 30 dagar innan avresa?

Tack!

//Susann