Rutt Kroatien

Av Emh87
15 jan. 2014 18:07
Visningar: 1112
Hejsan,

Vilken rutt är bäst för lite ö-luff? Split eller är Dubrovnik hett? Eller något annat kanske?

Finns det någon Kroatienexpert här?
15 jan. 2014 22:40
Du kan ju ta dig med båt från Split via t.ex. Brac, Hvar, Vis och Korcula och så till Dubrovnik. Beroende på hur lång tid du har.
Av Emh87
16 jan. 2014 21:07
Två veckor har vi.

Inga andra heta tips?
20 jan. 2014 20:29
Med Split som utgångsläge blir det nog bra. Bol på ön Brac är väldigt fin och har en väldigt känd strand, där är man dock inte ensam precis. Kan väl instämma i tidigare talare när det gäller val av öar. Om ni har lust att ta er in till fastlandet så är Makarska trevligt om man vill ha lite liv och rörelse, staden Omis ligger oerhört vackert och stoltserar med sin piratborg.

http://ettstorreeuropa.blogspot.se/
21 jan. 2014 10:30
Hej!

Vi ö-luffade där sommaren 2011. Flög till Split och sedan tog vi oss ut till Kourcula-Hvar-Brac och sedan tillbaka till Split igen. Härligt som tusan!

mvh
Fredrik
28 jan. 2014 15:23
Split utan tvekan, där har du de två stora öarna - Hvar och Brac. Båda öar har självklart mycket turister och är väldigt turistanpassade, så det beror på vad du är ute efter. Du har ett par underbara öar som är fria från turister som Vis, Korcula, Solta eller Lastovo.

Jag hade rekommenderat att ta dig till Trogir någon dag eller två.

Hör av dig om det är något mer du undrar över!
Av Emh87
10 feb. 2014 19:32
Hej,

Jag missade ovan , men tack!
Av Desires
11 feb. 2014 22:21
Hej!
Jag har varit mycket i Kroatien - o även skrivit mycket tips här i detta forum.

De finaste öarna (enl mig) ligger utanför Split, ta ett billigt flyg till Split (Norwegian eller SAS), det är så lätt att därifrån ta färjor ut till den vackra övärlden, väldigt billigt att åka färja där!

Nedan är mina tips på öar som ligger utanför Split
(även m tips på lägenheter!)
Hvar (byn Hvar) – Vackert belägen, mysig välbevarad medeltidsstad med myllrande gränder, stenhus och kullerstensgator, en vidsträckt strandpromenad, lyxyachter i hamnen, många fina stränder runt byn och utanför på småöarna. http://www.desires.se/#post10
Byn Jelsa ska också vara väldigt trevlig på ön Hvar! (fast där har jag inte varit själv)

Korcula – charmig gammal stad på ön Korcula omgärdad av en mindre ringmur, mysiga restauranger i gränderna och intill muren, även här kan du bada mitt i staden - Mycket pittoreskt, liknar ett mini-Dubrovnik! http://www.desires.se/#post6

Vis – om ni vill ha lugn och ro. Här kan man verkligen få en skön, avkopplande semester i en liten mysig fiskeby (Komiza) med gömda fina stränder och väldoftande landskap.http://www.desires.se/#post136
och här http://www.desires.se/#post148

Brac – Är den by som ligger närmast Split (tar bara 45 min med färjan hit). Om ni bor i Bol (gullig liten by!) har ni nära till den fina och berömda stranden Zlatni Rat. http://www.desires.se/#post93
Möjlighet till dykning finns nog på många platser, men just här VET jag att det finns!

Växla gärna mellan t ex Korcula/Hvar/Brac - alla dessa öar underbara på olika sätt!

Trogir har vi också bott i några dagar - det är en jättesöt och pittoresk stad på alla sätt och vis, men vi tyckte inte att det var lika mysigt att bada där, som det är ute på ovannämnda öar. Vattnet var inte lika kristallklart och turkosskiftande i Trogir som vi upplevde i övärlden - enligt oss!

Omis - den lilla staden som ligger en halvtimmes bilväg från Split är också fin, där ligger också sandstränder som är så ovanligt för Kroatien! Omis ligger vackert utmed Cetinaflodens mynning, så här kan du ägna dig åt forsränning eller bara ta en fin båttur på floden, det gjorde vi när vi var där! http://www.desires.se/#post86

Välkommen att höra av dig om du har mer frågor ang Kroatien!
Av Emh87
12 feb. 2014 19:18
Tack så mycket!

Det var bra läsning och jag kommer läsa på mer inför resan.

En fråga bara, om vi ska göra en liknande rutt, hur/var/när bokar man boende smidigast? Ta man det som det kommer eller ska vi iaf boka någon natt hemifrån?
Av Anjav
24 feb. 2014 23:31
Jag slår ett slag för Trogir, om man bor på Okgrug gornji sidan, finns en fin strand med fint vatten.
25 feb. 2014 08:23
Det beror på när du ska åka. I juli och augusti är det nästan helt omöjligt att få ett boende... Det är ett problem som tagits upp på nyheterna de senaste åren. Jag hade rekommenderat att boka hemma genom Booking.com eller någon liknande sida. Eller så hade jag kollat på Blocket om du är mer intresserad av en lägenhet eller liknande.
Av Desires
25 feb. 2014 19:45
Själv bokar jag alltid privata fina lägenheter i förväg, då vet jag vad jag får (alltid fräscha fina lägenheter med havsutsikt och nära byn/staden). Så slipper man böka med det när man anländer dit!

Lägenheter i Kroatien hittar du bl a här på dessa sidor
Paketresor och boende i hus/lägenheter i Kroatien
www.blueskyapartments.se/
www.sunapartments.se
www.solsemestra.com
www.scandjet.se
www.blocket.se
www.kroatiensolresor.se/
www.semesterkroatien.se/
www.kroatienspecialisten.se/
www.kroatienresor.se

Trogir är en jättesöt världsarvsstad, men vi tyckte inte att det var lika fint och kristallklart vatten där som vi upplevt att det är både i Dubrovnik, och i hela övärlden utanför Split - fantastiskt vatten överallt där. Men är det Trogir du är intresserad av kan du kolla på foton och lägenhetstips här //www.desires.se/#post17
Av Emh87
25 feb. 2014 19:52
Tack ni!

Om man bokat sin rutt med flyg och boende, är april lagom tror ni? Finns en del då?