ROADTRIP - SD, LA, LV och SF

Av Dunberg
16 juni 2013 08:57
Visningar: 1252
Hej. Har bokat resa till Californien 1 oktober, vi är 4 st. i 25 års åldern, flyger till San Diego där vi hyrt bil i 26 dagar som sedan lämnas tillbaka i San Francisco. Vi avslutar sedan i SF i 6 dagar utan bil. Resans upplägg är inte spikat men på ett ungefär tror vi den kommer se ut såhär: San Diego. LA, Las Vegas, Grand Canyon tillbaka till LA sen Highway 1 upp till San Francisco. Efter SF flyger vi till Hawaii och är där en vecka sen åker vi till Vietnam (Ho chi minh 14 dagar och avslutar med Thailand 1 månad.

I San Diego ska vi gå på konsert första dagen annars inget mer inplanerat. Med tanke på att vi har gott om tid skulle vi vilja få tips på saker att göra. *Gärna mindre städer att besöka utöver de fyra nämnda.
*Vi är sportintresserade och vill gärna se en match av något slag. Det som lockar är att uppleva den amrikanska inramningen.
*Tips på hur många dagar man ska fördela i varje stad på ett ungefär.
*Vi tänker bo billigt, är det bättre att bosätta sig utanför städerna med tanke på att vi har bil eller är priserna detsamma?
*Tips på områden i olika städer som är att föredra att bosätta sig i för att få ut mest av tillvaron.

Är intresserad av era erfarenheter, upplevelser och tips.

16 juni 2013 12:59
Ni har ju gott om tid så varför inte ta den "klassiska" rundan L.A S.D G.C L.V Death Valley, Yosemite, Napa, S.F. L.A.
Har ni bokat till L.A och Ut från S.F så får ni då ta omaket att köra de 5-6 timmarna L.A - S.F extra men det är klart värt det då ni får mycket mer upplevelser (främst natur) med det upplägget. Ni har ju också tid till en del avstickare från denna rutt om ni vill.

Boendet kan man hitta tillräckligt billigt på bra läge så jag ser ingen anledning att bo utanför städerna, det kostar tid men det är ju en prioriteringsfråga hur mycket man vill snåla. Det finns hotelltips på dessa platser från mig och många andra samt massor skrivet om just denna resa i forumet redan så sök lite ;-)
Av Bintang
16 juni 2013 23:57
Tror inte att ni kan få biljetter men den viktigaste fotbolls matchen efter superbowl spelas 20 oktober mellan Berkeley och Stanford Universiteten och det är helt sjukt. Värt och va där för stämningen.
http://www.gostanford.com/biggame/events.html

GO Bears!

Ni missar en annan makalös upplevelse i SF Folsom street fair som är i slutet på September.
Av Dunberg
17 juni 2013 22:23
Vi har redan bokat flyg så vi landar i San Diego och ska 26 dagar senare lämna bilen i SF för att sedan flyga till Hawaii en vecka senare. Är det någon som har erfarenhet av College sport, är det kul att gå på?
Av Alexp
20 juni 2013 13:36
Verkar vara en grym resa ni ska på, det enda tipset jag har gällande mindre städer är Santa Barbara på vägen mellan Los Angeles och San Francisco. Mysig, liten stad. Missa inte att besöka baren Neighbourhood.