Reseförslag för släktresa

Av Helekl
12 aug. 2013 21:46
Visningar: 1643
Mina svärföräldrar fyller båda 70 nästa år och vill att släkten ska åka på resa tillsammans. Farmor + farfar, två barn med fruar och totalt 4 barnbarn med ålder från 4-13. Vi kan vara borta ca 4-5 nätter och vill helst åka runt Kristi Himmelsfärd 2014. Svärmor tål inte värme så varma länder går tyvärr bort. Vi kan tänka oss att flyga men kanske inte mer än 2-3 h. Vi har funderat på Island, Danmark, Malta osv. Vi vill bo tillsammans i hus/lägenhet och kunna göra något roligt tillsammans.

Är det någon som har ett bra reseförslag till oss?

12 aug. 2013 22:17
Alperna (tex Bad Gastein) och Azorerna är mina kreativa förslag. :-)
Till båda har faktiskt Solresor charter även om det inte är några traditionella chartermål i den meningen...
Och till båda har jag åkt på sånna släktresor.

Annars är ju Danmark, som du skriver, en idé. I Lökken, Skagen området finns det ju massor av hus att hyra och fina miljöer att titta på. Frågan är väl bara om det är väl tidigt på säsongen...?
13 aug. 2013 09:02
Du skrev det själv...Island, bästa resmålet jag varit på.
Av Dirgis
16 aug. 2013 08:13
Hej!
Island blir en dyr historia. Allt fler upptäcker länder längs Adriatiska havet.
Själv har jag rest i ett flertal av dessa länder, prisvärt, spännande, annorlunda och intressant.
Vill delge några.

http://in-booking.com/_montenegro-top-10-worlds-contries-be-visited-2013-lonely-planet-choice

http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Republic_of_Montenegro/Off_the_Beaten_Path-Republic_of_Montenegro-TG-C-1.html

Jag brukar boka flyg på
Momondo eller skyscanner.

Hotell och restauranger brukar jag reka på tripadvisor.com

Jag tror att en resa österut kan ge upplevelser för människors olika behov.
Av Desires
16 aug. 2013 14:13
Azorerna är nog trevligt för er om ni uppskattar orörd natur, vackra växter och sköna vyer. Samtidigt finns även en del för de mer aktiva, som t ex delfin- och valsafari, havsfiske, vandring, dykning och många golfbanor. Här kan ni bada i varma källor och ta er runt med bil eller buss på fina utflykter i vacker natur. I maj bör det vara ca 20 grader både i luften och vattnet, men det kan nog även komma någon regnskur, och lite dimma någon dag är nog vanligt där. Vi hade mestadels fint väder när vi var där i juli, men då var det för varmt för er, så maj är nog en bra tid för er som inte vill ha det så jättevarmt, det fläktar oftast där också. Vill ni se mina foton o tips om den ön kan ni titta in här http://www.desires.se/#post79

Detta är också en bra guide om Azorerna http://www.azorerna.net/
Av Olanate - Utvecklare Reseguiden.se
16 aug. 2013 15:47
Hej!

Österrike - Hyr en stor lodge någonstans i alperna kan ju vara mysigt?
Av Veiken
16 aug. 2013 23:43
Jag har läst en blogg med flera inlägg om en semesterresa till Nederländerna. Holland alltså. Dom är supernöjda. Du får länken till bloggen och måste scrolla ner. Det finns inte bara reseinlägg där. Massor av bilder från resan. Jag tror att det passar alla generationer! :)

http://madelein.se/

Trevlig läsning!
Av Annl
17 aug. 2013 12:27
malta som du själv skriver att du funderat på är väldigt trevligt och borde vara lagom varmt vid den tiden på året. Vi hyrde en lägenhet där vår första vecka och det var väldigt praktiskt boende. Och det finns mängder av trevliga utflykter att göra.

Nice är ju aldrig fel - eller väl någon annan mysig ort på Rivvan. Borde också funka vädermässigt vid den tiden och inte vara för varmt för svärmor.

Annars är ju Italien ett bra land att resa med barn till - barnen är välkomna över allt och det är enkelt med maten som alla gillar.