Resa till Koh Chang/Mak/Kood

16 okt. 2013 23:13
Visningar: 841
Hej,

Har en resa planerad till Koh Chang och öarna utanför, men jag undrar lite om transporterna till och från de olika öarna.

1. Vi tänkte åka buss från flyget (Suvarnabhumi) till Koh Chang. Dvs en av de större bussarna vilket känns säkrast(?). Finns det någon buss som går till färjan vid Ao Thammachart eller är det buss till Trat som gäller och sedan minibuss/songthaew därifrån? (Har sett lite olika info om detta). Och bör man välja regeringens bussar, dvs Transport Co eller fungerar evntuella andra bussföretag lika bra?
Och vart går vi på flygplatsen för att komma rätt? Busshållplatsen låg väl inte heller direkt på flygplatsen utan det är nån transferbuss först? Köper man då biljetterna på flygplatsen eller vid busstationen?

2. Från Koh Chang åker vi sen till Koh Mak. Undrar då om det går några större båtar eller färjor den turen (= billigare och säkrare) eller är det bara speedboat som gäller? Och vilka pirer går de då mellan, samt vilka tider och priser gäller? :)

3. Stannar bara ett par nätter på Koh Mak och åker sen till Koh Kood där vi ska bo i Bang Bao Bay. Hur är det med båtar den turen. Finns det någon större båt som går att åka dit, och hur fungerar det i så fall att ta sig från piren till sitt hotell, ingår det t.ex. en "drop off"-tjänst? Pris och tider här också vore bra...

4. Från Koh Kood åker vi sen tillbaka till BKK och åker då direkt till fastlandet. Här verkar det som att det finns några större färjor, t.ex. en som heter Koh Kood Princess. Stämmer det? Någon som vet tider på denna eller på eventuella alternativ?

Bör man köpa de olika färjebiljetterna i förväg eller funkar det att köpa på piren precis innan man ska åka?
Av Hille2
17 okt. 2013 07:20
Det finns massor av information på denna hemsida;
http://www.ikohchang.com/busterminal-suvarnabhumi.htm

Det finns flera bussar som går direkt till färjan. Man får åka med gratis shuttlebussar till resecentret nära flygplatsen. Det är tydligt skyltat på flygplatsen. Biljetterna köps vid resecentret eller bokas i förväg.