Koh chang, koh kood och koh mak

14 mars 2015 19:33
Visningar: 1314
Hej!
Jag undrar om det är enkelt att ta sig mellan öarna? Är dom gästvänliga och hjälpsamma? Vågar man åka utan att boka boende innan? Det är jag och min man som åker och vi vill bo enkelt men fint nära havet. Vi åker 5-19 december. 😊
15 mars 2015 08:30
Hallå.
Vi är precis hemkomna från samma resrutt.
vi åkte buss från Bangkok till trat, kostar 250 baht, tog 5 timmar. sen är det färja därifrån till Koh Chang. På Koh Chang bodde vi först på White Beach 1 natt, det va inget för oss så vi tog oss neråt mot Kai bae beach. Det va mer det vi sökte, lugnt å skönt. Porns bungalow är bästa boendet på Kai bae om man vill bo enkelt i bungalow på stranden, ca 600-1400baht.

Från koh Chang till Mak åkte vi slow ferry tog 2tim, går även speedboat a 45 min. Vi bodde på Happy Days som ligger på den strand man kommer till med slow ferry. den stranden är utan tvekan den man ska bo vid om man vill ha lite lugnare och finare vatten, och mindre blåst. Happy Days ligger helt för sig själv i den ena änden på stranden med bungalow 2m från stranden. 1200 baht/natt.

Från Mak till Kood åkte vi speedboat, tog 40min. Vi bodde på Siam Beach som var mkt fin. Vi bodde på Siam Beach resort som har bungalows 5m från stranden. 1400 baht/natt inklusive frukostbuffe.
Från Kood tog vi katamaran till trat, tog 2 tim, därifrån buss tillbaka till bkk.
vi var grymt nöjda med alla boende och hade inte valt annorlunda om man gjort om resan. vi var 6 nätter på Chang, 3 på Mak och 3 på Kood. hade vi fått ändra på något hade vi tagit 1 natt till på både Mak och Kood.

Vi har rest mkt i Filippinerna innan så vi tyckte att förflytta sig i Thailand var mkt enkelt, men det beror ju på vad man jämför med.
vi hade inte bokat något innan, men december är kanske lite mer peak än feb/mars. beror på hur gärna man vill bo på ett speciellt ställe, annars har jag den uppfattningen att boendet alltid löser sig.

vi gjorde resan med en 6mån baby så är helt övertygad att det inte kommer vara några problem för er heller.
/Andreas
15 mars 2015 11:49
Åh va bra! TACK för att du tog dig tid att svara så bra! Nu känns det bättre, jag är spontan så jag bokade bara flyg till Bangkok efter att ha läst lite om öarna. Det låter precis som vi vill ha det. Jag är en charter fantast annars, gillar att ha allt ordnat och man vet typ vad man får. Jag va i Thailand för några år sedan men på andra ö-grupper och då fick man en klisterlapp på tröjan och så blev man slussad bland alla möjliga olika transporter tills man va framme, då boka vi boende på plats och det gick bra.