Phu Quoc och södra Vietnam jul och nyår 2013

Av Theomil
20 okt. 2013 11:10
Visningar: 2312
Har någon firat nyår på Phu Quoc? Har någon erfarenhet av om något hotell/restaurang anordnar festligheter denna kväll eller är denna kväll som alla andra på ön!?

Vi är en familj med två barn (8,10) som planerar för Vietnam denna jul och nyår. För oss är det första gången i Vietnam men har erfarenheter av Malaysia (Penang, Redang, Perhentian, Kapas), Filippinerna (Malapascua, Bantayan, Palawan, Cebu, Alona Beach), och Thailand. Jag har läst en massa bra tips om boenden och resvägar av er här på nätet ang Phu Quoc och börjar få en bra bild av hur det är men är det någon som kan hjälpa mig med ovanstående fråga?

Samt så har vi planerat att tillbringa mesta delen av vår semester (17dgr av 24dgr) i Phu Quoc. Finns det ngn vänlig själ som kan kommentera detta om det är ett bra val eller ge oss tips på andra ställen i södra Vietnam vi även bör prioritera?!

Mycket tacksam för hjälp!
Av Hille2
20 okt. 2013 12:51
Några dagar i Mekongdeltat är spännande och intressant både för barn och vuxna.
Av Theomil
21 okt. 2013 09:21
Kanon! Tack så mycket, det skall vi se till att uppleva. Även tunnlarna. :)
Av Hille2
21 okt. 2013 11:16
Citerat från Theomil:
Kanon! Tack så mycket, det skall vi se till att uppleva. Även tunnlarna. :)
Ni kan flyga billigt från Phu Quoc till Can Tho och där fixa ert eget homestay i deltat. Då får man bäst valuta för pengarna i stället för att boka nån endagarstur från Ho Chi Minh där största delen av dagen går åt till resan.
Av Annl
2 nov. 2013 23:15
Vi var i södra Vietnam förra jullovet och första stoppet var Saigon och sen hade vi en badvecka på Phu Quoc.
En fantastisk resa!

Nyårsafton firade vi i Saigon på takbaren på Hotel Rex där vi bodde - det var en alldeles makalös upplevelse som verkligen kan rekommenderas.

Vietnam är väldigt trevligt och ett oerhört spännande resmål!
6 jan. 2014 16:10
Hej!

Vi har börjat fundera på att resa iväg nästa jul och nyår, men vet inte var vi vill åka ännu. Vi är fem i familjen och barnen kommer då att vara 4, 8 och 11.

Hur var er resa och är det något ni kan rekommendera? Vi har inte varit i Vietnam med barn, hur tyckte ni att det var? Om ni jämför med Malaysia och Filippinerna, vilket skulle ni rekommendera?

Vi har rest en del med barn (två längre resor till Thailand och Costa Rica), och är angelägna om att hitta ett spännande resmål men också att sjukvården ska vara OK om något skulle hända.

Jag blir jätteglad för svar!

Mvh,
Linda
Av O95fmn
9 feb. 2014 10:35
Hej!

Vi är en familj bestående av 2 vuxna och 4 barn(5,8,10,12) som landar landar i Bangkok 12/12-2015. Vi kommer att ladda batterierna 2-3 nätter för att sedan ta oss vidare till Vietnamn. Vi tänkte starta i Phu Quoc där tänkte vi vara ca 5-6 nätter. Bad och sol prioriteras.

* Vi behöver hjälp med konkreta tips på boendet på Phu Quoc. Vi söker lugnt och barnvänligt boende och söker rimlig budgetversion på boende.

Nästa steg vi tänkte ta är Mekongdeltat dvs från Phu Quoc till Can Tho för att där ta oss ut i deltat.

* Tips på utflykt i deltat tas gärna emot!

Sedan vidare till Ho Chi Minh 2-4 nätter.

* Här behöver vi behöver hjälp med konkreta tips på boendet i Ho Chi Minh. Vi söker barnvänligt boende med pol(så att vi kan ladda batterierna på barnen, :-) ) .Vi söker rimlig budgetversion på boende.

Sedan vill vi nog också besöka Hanoi.
* Här behöver vi också behöver hjälp med konkreta tips på boendet i Hanoi. Vi söker barnvänligt boende .Vi söker rimlig budgetversion på boende.

Vi är också tacksamma för stöd och hjälp.

Vår "profil"
*Vi har rest i 4-5 omgångar(2-3 månader/gång) till Thailand med alla barnen
* Vi är vana att åkt buss etc vid längre transporter.
* Vi har alltid bott på relativt billiga och alltid rent ställen.
* Familjen består av ganska tåliga föräldrar och barn(5,8,10,12) , :-)