Icketurist-orter och backpackertips önskas

Av Lilleic
20 nov. 2014 23:49
Visningar: 273
Hej allihopa, är ny på forumet och har hört att det är här man ska vända sig om man behöver hjälp av folk som faktisk vet vad dem pratar om.

Vi är tre grabbar i 20-22 års ålder som ska backpacka runt lite i Thailand, Malaysia och Bali. Vi kommer vara nere i ungefär 2 månader. Flyget är redan bokat ( gick på 5,400 per person). Ingen av oss har varit i dessa länder innan och den ända erfarenheten vi har av Asien är Kina.

I Thailand är tanken att vi ska hålla oss helt borta från turistområden och bara söka oss till mindre städer/orter som mest utgörs av lokalbefolkning och backpackers. Att bo i någon trasig bungalow utan AC rör inte oss så mycket. Något aktivt festande lär det inte heller bli, möjligtvis någon enstaka gång utöver dem dagliga rutinölen från lokalbutikerna.

I Malaysia har vi planerat att stanna ett tag i huvudstaden för att senare röra oss vidare mot något lugnare ställe, gärna i anslutning till någon regnskog vilket är en av anledningarna att vi reser dit. Har hört att det tropiska i Malaysia ska vara riktigt häftigt.

Bali har vi inte något specifikt mål med mer än att åka runder och titta och även här besöka de tropiska skogarna.

Nu till frågorna:
Vi har tänkt oss en budget på cirka 15.000kr per persn exklusive flyg och boende. Tror ni det räcker? Vi lever billigt.

Finns det något sådant ställe i Thailand som jag tidigare beskrev (gärna i de södra delarna av landet så man lättare kan ta sig till Malaysia med buss)

Lättaste sättet att ta sig mellan Malaysia och Bali samt om någon känner till några bra platser där vi kan bosätta oss hade uppskattats.

Generella funderingar/tips hade varit väldigt uppskattat!

Med vänlig hälsning!
Av Hille2
21 nov. 2014 01:02
Ni vill bo på någon ort där det mest finns lokalbefolkning och backpackers. Om ni stryker det där sista och inte nödvändigtvis måste bo i närheten av en strand så är det ingen konst alls att fixa i Thailand. Backpackers bor sällan eller aldrig på platser som är oexploaterade utan de har en tendens att via väl upptrampade stigar hamna på etablerade feststränder.
Vill ni verkligen till platser som är billiga och inte exploaterade så kan ni ta en billig buss alternativt tredjeklasståget som nästan inte kostar något alls och åka söderut med sikte på Malaysia. Hoppa sedan av i någon stad, vilken som helst utom i de större turistorterna så kan ni leva nästan hur billigt som helst.
Av Macho
21 nov. 2014 23:43
Hej.
Om ni inte vill simma från Malaysia till Bali så är det flyg som är det
snabbaste och bekvämaste sättet.

MVH Macho