Florida påsk 2015

Av Jenny72
3 apr. 2014 08:43
Visningar: 1150
Jag och min familj planerar en resa till Florida under påsk 2015 tillsammans med svägerskan och hennes familj. 10 personer varav 4 är i övre tonåren, och 2 i tioårsåldern.

Vi har tittat på boende i Orlando, och tänkte utgå därifrån för att besöka nöjesparker, shoppa, sola/bada och ev göra en avstickare till Miami beach och ta in på hotell någon natt.

Vill gärna ha tips från er som redan varit där om:

-vilket område i Orlando är bäst/säkrast/finast?
-Är det en bra månad (april) att åka dit när det kommer till vädret?
-Shopping i Orlando, tips?
-Vad 'måste' vi se?
-Har de stora barnen något ut av nöjesparkerna, eller ska de hitta på nåt annat?
Av Birgere
3 apr. 2014 09:21
Det kommer att bli en fantastisk resa för er allihopa!

Ska ni ha Orlando som bas så skulle jag föreslå att ni antingen hyr ett stort hus som har plats för 10-12 pers eller att ni splittrar familjerna i 2 lägenheter (det finns lägenheter för 10 pers men dom flesta tar 6-8).
Leta bostad i Davenport eller Kissimmee och en bra källa är att leta på www.homeaway.se. Vi har själva hyrt olika lägenheter o bott på div hotell i Orlando genom åren. Väljer ni hus så se till at huset även har tillgång till en större gemensam pool, polerna som tillhör husen är för små för att roa en massa barn. Lägenheterna ligger oftast i områden med en eller flera pooler som man har tillgång till.

Mars/April är högsäsong i Florida då skolorna i USA (grundskola och universitet) har sina lov utspridda över dom månaderna. Vädret är perfekt men som sagt det kan vara lite trångt i parkerna.

Shoppingen är mycket bra, Premium Outlets men även flertalet vanliga större malls täcker alla behov.

Det finns ju 3 huvudaktörer inom nöjesparkerna, Disney, Universal och SeaWorld och under dessa finns flera parker för olika behov där varje enskild park kräver minst en dag. Utöver dessa drakar så finns det hundratals andra mindre aktörer som erbjuder allt från Ballongflygning till alligatorbrottning.

Spelar ni golf så finns det hur mycket som helst att välja på.

Är man i Orlando så bör man även ta en dag på Kennedy Space center, tar en dryg timme att köra dit. Vill man bada i havet så ligger både väst och östkusten dryga timmen ifrån Orlando.

Dom äldre barnen kommer att älska parkerna, speciellt Universals och SeaWorld.
Av Jenny72
3 apr. 2014 09:42
Tack för bra svar!
Har du även tips inför flygresan; är det billigare/bättre att köpa flygbiljetter vissa dagar i veckan, eller ska man boka boendet först? Hyra bil; gör man det hemifrån?
3 apr. 2014 09:50
Bra tips från Birgere. I tillägg kan väl sägas att om ni vill bo lite närmare än vad som är möjligt i hyrt hus finns otaliga lägenhetshotell som sväljer 6-12 pers per lägenhet och med rejäla poolområden. Kolla längs South International Drive. Lite dyrare men ganska mycket bättre, tycker vi. Eget kök även här såklart.

Bad sker med fördel på västkusten som har mycket bättre stränder och vatten. Självklart skall ni köra ner en natt eller två till Miami när ni är här. Tio dagar i Orlando kan upplevas av många som i mesta laget.

Köp Orlando Flex Ticket så att ni kan komma och gå som ni vill under 14 dagar till parkerna. Gäller Universal x 2, Sea World x 3, Wet n Wild samt om ni önskar Busch Gardens i Tampa (häftigaste av dem alla för tonåringarna) Jag garanterar att era äldre tonåringar är de som får ut mest av parkbesöken..

http://tickets.visitorlando.com/Universal-Orlando-Orlando-Flex-Ticket/

Gäller dock inte till Disney men i ärlighetens namn är de akterseglade av ovanstående gällande attraktioner. Många går ändå för att det "hör till"...

Shopping i Orlando sker i Premium Outlet beläget i den norra och den södra änden av International Dr. The Florida Mall upp mot flygplatsen, utmed 528, är ett bra köpcentrum med kläder ur ordinarie sortiment.

Flygbiljetter skiljer något i pris beroende på avresedag. Det får ni själva finna ut genom att laborera med sökmotorerna. Hyra bil bör du göra hemifrån genom någon av alla hyrsajter.

Hoppas ni får en underbar vistelse!
Av Birgere
3 apr. 2014 09:57
Tis-Tor brukar vara några kronor billigare att flyga men det passar ju sällan med semesterutnyttjandet.
Det är oftast markant mycket billigare att flyga till Miami än till Orlando. Det tar drygt 3h att köra upp till Orlando från Miami. Hyra bil gör du hemifrån, text autoeurope.se eller rentalcars.com.
När man ska köpa biljetten är jättesvårt att säga, priserna varierar hela tiden men du bör köpa dom minst 2 månader innan. Boendet kan du boka när som helst, dom bättre husen/lägenheterna för nästa år Mars/April bokus upp redan nu.
Av Leicy
3 apr. 2014 18:32
Vi reste ett stort gäng till Florida för 1 1/2 år sedan och tillbringade en vecka i Orlando.
Vi var fyra familjer och barnen var mellan nio och tjugo år gamla. Vi hade lägenheter i Orlando och bodde på blue tree resort, hyfsat stora lägenheter med två sovrum och bäddsoffa i vardagsrummet +kök och två badrum. Bokade genom Sembo till bra pris ( knappt 4000kr för en vecka ) Fanns flera restauranger att välja på med gångavstånd vilket kan vara ett plus .
Annars är hus ett toppen alternativ, vilket vi har hyrt flera ggr men inte just i Orlando.
Finns mycket bra shopping i Orlando , flera premium outlets och även Florida Mall är riktigt bra.
Alla barnen älskade nöjesparkerna när vi var där , även dom äldre. Skulle kanske skippa Disney world för dom äldsta och satsa på Universal till dom. Sea world brukar både unga och gamla gilla och Busch garden (utåt Tampa) är toppen om man gillar bergodalbanor ;)
Vi har varit i Orlando flera ggr och vi gillar det väldigt mycket :)
Av Smulan7
4 apr. 2014 10:24
I april för två år sedan var det kanonbra väder i Orlando. Varmt och skönt. Inte för varmt för parkerna. Tror vi hade tre regnskurar under tre veckor.

Att hyra hus passar vår familj. Vi använde oss av homeaway och gör så även i år.

Universals studio och Island of Adventure kan man nog aldrig bli för gammal för.

Hur länge ska ni vara där?
Av Jenny72
7 apr. 2014 11:17
Tack för bra råd och tips! Vi kommer att stanna i två veckor, och tyvärr var huset du rekommenderade Anna upptaget över påsk; synd för det såg otroligt trevligt ut!
28 apr. 2014 11:51
Hej Jenny!
Jag var med på en golfresa i höstas i Orlando och då bodde vi på en jättefin resort endast 15 minuter från Disneyparkerna! Här kan man bo i en, två eller trebäddrumslägenheter tror jag.
Kolla bilderna på M-ways hemsida http://www.mwaygolf.se/orlando/hotellet/
Säkert kanske ni kan ordna något med dem utan golf?

Anders