Florida

Av Hpa
4 okt. 2015 16:16
Visningar: 51
Skall åka till Florida i 2 veckor feb/mars.Vi landar i Miami kl 14:30, har sen planer på att hyra bil o åka direkt till Key West för 2 övernattningar.
Känns detta för jobbigt,tar det lång tid på flygplatsen?
Av Birgere
4 okt. 2015 17:31
Räkna med att det tar 1,5-2,5h innan ni sitter i bilen.
Att köra dom kanske 5 timmarna till KW är ju inga problem för en amerikan som klev upp kl 7 EST.
Frågan du får ställa dig är hur länge du har varit vaken och hur länge du orkar hålla dig tillräckligt pigg för att köra den långa sega vägen.
4 okt. 2015 20:19
Som Birgere skriver kan det ta upp till 2h tills ni är ute och då börjar trafiken stocka upp utanför... Vid de bästa förhållanden kommer man nog ner på 4-5h från touchdown och därmed nere innan solnedgången.
Jobbigt, men görbart!
Av Hawaii
4 okt. 2015 20:34
Som redan nämnts - gemomförbart, men varför? Inser att ni vill ha ut så mycket som möjligt av semestern, men om ni vil ha en positiv upplevelse så hämta ut hyrbilen vid ankomst och ta sedan in på ett hotell i närheten. Starta sedan tidigt nästa morgon och njut av den fina turen ut till Key West. Varför planera in stress på semestern?
Av Hpa
5 okt. 2015 18:06
Bra tips,vi har nog funderat om och tar 1 natt på vägen och sen 2 nätter i KW.Efter KW har vi bokat en kryssning från FL på 5 nätter.Därefter har vi 6 nätter kvar som vi tänkte att vi skull hyrt bil o kört över till västkusten.
Har ni bra tips på rutt och bra ställen att besöka?
Av Noppran
5 okt. 2015 18:13
Hej

Bilade västkusten och lite östkust förra året och gillade Clearwater! Annars tycker jag det är ungefär lika vilka ställen man stannar på! Fort Meyers var också trevligt men stannade bara en natt där så kan egentligen inte ge ngn bra bild av det!
Av Hpa
7 okt. 2015 22:20
Är det någon som har erfarenhet av att bara hyra bil och sen boka boende efterhand. Är det svårt att hitta boende eller det blir mycket dyrare och göra på detta viset? Har ju märkt att det är inte speciellt billigt med boende när man tittar runt på olika bokningsajter.
7 okt. 2015 23:02
Ett alternativ kan vara att ta in på hotell första natten precis som Hawaii skriver men att hämta bilen nästa morgon. Alla (iaf jättemånga) hotell har fri (bortsett från frivillig dricks) skjuts mellan hotell och flygplats.

Visserligen kan det kännas lite drygt att anlända så tidigt och sedan "sitta på" hotellet. Men då kan ni äta och vila och stiga upp tidigt för avfärd nästa morgon. Har ni tur finns pool på hotellet eller andra aktiviteter.

Att hämta bilen dagen efter kan spara slantar både vad gäller hotell parkering och bilhyra.

ELLER så kör ni en bit och bor efter vägen samma kväll som ni landar.

Det där med att boka boende eftersom är både spännande, spontant och tidskrävande. Är ni beredda att antingen bo hur som helst eller betala ad som helst så fungerar det, men jag skulle inte rekommendera det på så kort resa. Då skall ni ju börja i princip direkt ni kommer dit med att leta boende. Istället för att njuta. Boka hemifrån istället hotell med fri avbokning så kan ni ändra er om andan faller på och vid behov.
Av Hawaii
7 okt. 2015 23:24
I större städer är det normalt inga problem med att vara spontan och hyra samma dag, men knappast att rekommendera ute på "The Keys". Och att hyra bil vid ankomst eller nästa morgon - lite smaksak tycker jag. Fördel med att hyra vid ankomst att ni då kan ge er av på direkten nästa morgon när ni garanterat vaknar tidigt.ELLER, ni har ju då också (som nämnts) möjligheten att dra en liten bit söderut direkt efter ankomst. Första timmen man kör söderut från Miami International Airport - inte mycket att se.
Av Hpa
8 okt. 2015 13:22
Tack för alla tips.
Just nu har vi bokat 1 natten i Florida city på Fairway Inn.Sen kör vi tidigt till KW och 2 nätter på Ibis Bay Resort.
Tanken är att hyra en cabbe för 1500 kr hos Budget dessa dagarna för att sen efter kryssningen hyra en billigare bil.
Någon som har erfarenhet av dessa hotellen o Budget?
19 okt. 2015 03:25
Hpa,

Hämta bilen redan den första dagen:
Ni har säkert investerat stora pengar i denna resa och varje timme blir värdefull att utnyttja. Därför anser jag att ni gjorde ett mycket klokt beslut att hämta bilen redan vid ankomsten. Varför sitta på ett tråkigt flygplatshotell en fin vårkväll när så mycket spännande ligger framför er?

Fairway Inn:
Utan tvecka är detta ett gammalt franchise motell som har gått över i privata händer. Det är förmodligen ganska bra renoverat och ser fräscht och rent ut men en del foton kan vara “fixade”. Möblemanget är absolut inte av det senaste snittet men det kan vara bra för det. Badrummet ser ut som det har fått en bra renovering, ser helt nytt ut. Titta bara på detaljer som dushförhänget, av det senaste modellen för hotell. Ingen heltäckningsmatta i sovrummet och det visar att ägaren har sinne för renlighet.

Ibis Bay Resort:
Har inte bott där själv men ser intressant ut. Ibis ingår i den Franska Accorkedjan och alla deras hotell håller i regel en bra standard även på ekonomiklassen. Enda nackdelen som jag ser med detta hotell är att det är inte gångavstånd till down town. Ni måste använda bilen och då blir parkering ett stort problem i Key West. Så glöm det och ta en taxi.

Key West:
Som flera säger ovan så är det en lång väg dit ut till Key West och råkar ni åka på en Fredag eftermiddag/kväll så kan det bli en mycket lång biltur, tidsmässigt sett. Söndag eftermiddag går trafiken åt andra hållet.

Många anser att själva resan ut till KW är halva nöjet. Kanske det ligger något i det men själva KW har många godbitar som ni knappst hinner se på två dagar.

Denna lilla stad är så mycket mer än bara Duval Street och solnedgången på Mallory Square. KW är bl. a. känd för att vara den mest sydliga stad i USA och ligger närmare HavannaKuba än Miami.

Det råder många olika uppfattningar om värdet med att besök dit ned. För den ytliga turisten som bara jäktar ned för en övernattning, upplever solnedgången och sedan en festrunda på Duval så kan man förstå att minnet av en sådan hastig vistelse kanske inte blir det mest värdefulla. Men, för den intresserade och pålästa besökaren så finns det enormt mycket att upptäcka och se i denna världsunika lilla stad. Många guldkorn att vaska fram.

Kultur, historia, konstgallerior, museer av alla de slag, sevärdigheter, land och sjöbaserade sightseeing turer, stränder, båt- och cykeluthyrning, varierande och brokigt folkliv både dag så väl som nattetid, restauranger och barer av alla de slag, shopping av olika slag.

Börja med att ta en tur med Old Town Trolley, det ger er en bra och överskådlig tur av staden och vad som är värt att komma tillbaka till vid senare tidpunkt. Här är bara några axplock: Mel Fisher’s Treasure Museum (en a v världens största och mes värdfulla piratskatt), Dry Tortugas National Park, Key West Shipwreck Museum, Southernmost Point Buyo, Mallory Square, Duval Street, Ernest Hemmingway House, Fort Zakary Taylor Historic State Park, Key West Cemetery, Key West Aquarium, Martello Towers, Harry S Truman Little White House och Key West Light House. Och här är några platser för mat och dryck: Pepe’s på Caroline St., Schooner Warf Bar, Margaritaville och Hog’s Breath Saloon,

Några av de “utslitna” sevärdigheterna: Sloppy Joe’s, Ripley’s Believe it or Not och, igen den eviga solnedgången sett från Mallory Square.

Det finns emmellertid en nackdel med KW och det är den höga kostnad med hotell och i viss mån mat. Speciellt om man vill bo bekvämt på gångavstånd till alla central aktiviteter.

Förhandsboka hotell:
Nog om KW. Du nämde eller rättare sagt frågade om det är värt att chansa och inte förhandsbeställa hotellrum efter vägen. Här är svaret både ja och nej. Ni rör er i ett område som är mycket besökt under den här tiden av året. Förhandsbokar ni inte så kommer mycket tid att gå åt att hitta ett hotell på eftermiddagen. Är det sedan en regning eftermiddag så börjar många att söka rum redan tidigt på eftermiddagarna och många hotell/motell blir utsålda tidigt. Igen, bortkastad tid. Nackdelen med förhandsbokning är att man i viss mån låser sig till ett visst tidsskema och resväg. Men, å andra sidan får man ju då se vad man hade plannerat. Mitt råd är att förhandsboka det ni kan.

Sorry, detta blev ett ganska långt svar men hoppas det hjälper lite.

Gunnar, St. Augustine, FL