Boende mm Krabi

12 mars 2006 13:27
Visningar: 4456
Åker till Krabi i slutet på mars,är den någon som kan ge tips på bra och billiga hotel som
har frukost. Vad måste jag se? Vad får jag inte missa.
Tack NilsGunnar
Av Bonanza
12 mars 2006 21:37
(var i krabi feb 2004)

Om du är i Krabi och vill ha ett litet annorlunda äventyr skall du ta bussen eller en taxi till Tigergrotts templet (Wat Tham Sua). Väl där så finns det trappsteg inmurade i berget och man kan man gå ända upp till toppen och se ett fotavtryck som Buddah lämnat där.

Trappan är RIKTIGT hög (var det 1136 steg??) Däruppe finns det en GRYM utsikt över landskapet. Det finns gratis vatten på toppen, men det går åt några flaskor innan man är där uppe.

Passa utrustningen för de tjuvaktiga aporna. De gillar solglasögon och väskor.

Jag är ingen äventyrare, men jag kan säga att när man kämpat sig hela vägen upp och kan kupa sin hand över själva bergstoppen så känns det mäktigt! Det finns även en STOR budda på toppen och man blir grymt imponerad av det bygget!

http://www.thaivisa.com/gallery/album53/DSCN4691 (ta med kikare!)

Det finns även en tur man kan gå nere i dalen där man kan titta på träd som är tusen år gamla. Vet inte om det är nåt att se.

I själva krabi finns det inga riktiga badstränder, men om du går ned till hamnen så går det regelbundet båtar ut till bl a Riley Beach som är en av världens vackraste. På väg dit går man igenom otroliga grottor och det är VACKERT!

Krabi har storslagna berg och stränder, ihop så är de en oslagbar syn!
http://www.resochdyk.nu/resochdyk/asien1998/thailand3.html

Ha kul!
Av Tony - Reseguiden.se
12 mars 2006 23:10
Inte det billigaste men bästa lugnaste läget direkt på stranden är Golden Beach i Ao Nang. Bo gärna i deras Bungalows som är jättefräscha. Golden Beach har nog bästa läget i Ao Nang direkt på stranden och vid foten av det berg som på sydligaste delen av stranden ramar in Ao Nang mot Mangroveträsken som vätter mot Phra Nang och Krabi Stad.
Har bott på Golden Beach tre ggr och gillar den familjära miljön, lugnet och att allt är så lagom där. Ingen biltrafik som stör men ändå bara 5 min gångväg längs strandgatan till all shopping och alla restauranger. Mysig restaurang och bra frukostbuffé. Dom har nästan alltid någon artist som sjunger sent på kvällarna och det är en lagom avslutning på dagen att sitta där och njuta av sista drinken till vågornas svall...(Jag borde kunna bli säljare för detta hotell,he he)
Vad jag vet har dom ingen hemsida utan låter sig bokas genom flera olika boknings-sajter. Här är en:
http://www.hotelthailand.com/krabi/goldenbeach/index.html

Det finns hur många prisvärda hotell som helst i Krabi. Nästan alla har frukost eller frukostbuffé. I Ao Nang kan du nästan gå omkring alt. hyra en moppe och åka runt själv och kolla vilken miljö som passar dig. Till Phra Nang Bay åker du bara och tar in någonstans där prisnivån passar dig. Tips är att åka tidigt på morgonen, då finns det alltid rum kvar, framåt kvällen kan det bli fullt, i högsäsong.