Thailand tips på resmål & boende för resa med tonåringar - flyger till & från Krabi

4 sep. 2014 16:45
Visningar: 1302
Hej!

Vi ska resa 3 veckor till Thailand under jul 2014 & nyår.
Vi är en familj med 2 barn, 10 & 13 år. Vi flyger till och från Krabi flygplats.

Vi har nu bokat in 2 veckor på 2 st olika boenden på Koh Lanta. På stränderna Long Beach och även Klong Nin.

Nu funderar vi på var vi ska tillbringa sista veckan?

Känner lite oro att det kan blir för lugnt att tillbringa alla 3 veckor på Koh Lanta? Vet att barnen gärna vill kunna shoppa, (såsom märkeskopior, väskor, klockor och annat kul passande tonåringar). Kanske även ha tillgång något roligt lite större poolområde?

Vi har fått lite idéer om att Kamalastranden eller Bangtao stranden på Phuket skulle passa för några dagar? Så frågan är om Phuket är ett bra alternativ? Eller är det för alldeles för mycket turister där? Vi funderar även Khao Lak , eller kanske några dagar i Ao Nang?

Mycket tacksamma för resetips & tips på boende som passar för en tonårsfamilj! vi flyger alltså till & från Krabi.
Av Minnap
5 sep. 2014 07:09
Hej! Ledsen att inte kunna rekommendera Phuket överhuvudtaget, men det är min helt personliga åsikt, alldeles för mycket krims krams och för mycket av allt. Nu har ni ju redan bokat till och från Krabi, hade annars rekommenderat Bangkok som mina barn(12,14) älskar, ja hela familjen, massor att uppleva och göra bla urbra shopping. Öarna utanför Krabi har förändrats mycket sedan vi var där, och komerisliserats. Men Kao Lak skulle jag i så fall åka till även om det inte är mycket shopping där. Men som sagt det här bara mina egna åsikter.
7 sep. 2014 19:04
Tack för synpunkterna om Phuket. Som sagt, vi känner inte 100% för Phuket och det är intressant att få höra andras synpunkter & tips.

Nu har vi börjat fundera på att tillbringa sista veckan i Aonang. Detta verkar vara ett bra ställe med shopping och bra läge för att göra utflykter. Bra för barnen, med lite annat sol & bad efter 2 veckor på Koh Lanta.

Några som har tips om bra boende i Aonang? Gärna med poolområde, som passar lite större barn!

För visst finns det bra shopping i Aonang och även i Krabi town?

Tacksam för tips!
Av Tittin
8 sep. 2014 14:59
Hej jag skulle rekomendera er att bo några nätter ute på railey beach och bada på den fina pra nangh stranden ta sista dagarna i ao nang där finns shopping även stort varuhus vid namn lotus....de blir för långt o åka till khao lak...
11 sep. 2014 17:40
Många tack för info & tips, håller med det blir för långt till Khao Lak!!

Vi tittar på Ao Nang för att hitta ngt bra prisvärt boende.
11 sep. 2014 18:30
Ao Nang är ett bra val. Förutom shoppingmöjligheter en utmärkt utgångspunkt för dagsutflykter till öarna I närheten. Kolla gärna in Tipa Resort. Där har vi bott ett antal gånger. Centralt belägen resort med pool. Utmärkt service. Bara 2 minuter till såväl strand som shopping och det stora utbudet av restauranger.
27 sep. 2014 08:19
Tack alla för tipsen!
Vi har bokat in 5 sista dagarna i Ao Nang och detta blir en bra avslutning.

Vi har funderingar på att åka några nätter till någon mindre ön för fin snorkling, och har läst mycket positivt om Ko Lipe. Kul för tonåringarna att bo på en mindre ön än Ko Lanta några nätter!!

Är Ko Lipe
ett bra alternativ då?
Hur lång tid med båt från Ko Lanta till Lipe?
Förslag på boende på Lipe, om nu allt inte är fullbokat redan!?
Även tacksam för förslag på andra öar, runt i kring Ko Lanta.

Tack på förhand för tips!!
Av Tittin
28 sep. 2014 08:43
Kho Lipe ligger långt ner inte långt från Langkawi i malaysia.....vill du ha ekl liten ö så finns kho jum mellan lho lanta o krabi ;)