Barnfamilj som aldrig varit i london

Av Lyderis
27 maj 2015 22:53
Visningar: 1224
Hej kan ni underlätta för oss hur vi ska gå tillväga vid vår londonresa. Vi landar i gatswick och bor vid london Eye. HUr tar vi oss lättast och biliigast därimelan. När vi är i London (kommer måndag åker torsdag) vilket färdsätt ska vi välja ddå. Räcker det medd hop on off (vi bor nästan vid en hållplats för sådana bussar). Ska man beställa på nätet eller på plats alla biljetter (tåg, buss, museum etc. Något vi måste se/ngt vi kan skippa? barnen är 9 och 14. Tacksam för all hjälp jag kan få då det känns väldigt rörigt och så verkar det som man kan spara mkt pengar på att tänka till lite. Någons om vet ?
27 maj 2015 23:32
Vi åkte också på hop on hopp off buss och det var jättekul, säkert lite skoj för barnen också. Det kan man göra när man promenerat mycket och är trött i benen och bara vill sitta och lyssna och titta på allt.
Madame Tussauds är ju ett måste och superkul för både stora och små.
Det är också ganska enkelt att åka kommunalt och t-bana. Men bor ni där så kan man gå till nästan allt.
Ett besök i Camden är också kul med deras häftiga affärer.
Tips: http://www.barnsemester.se/index.php?option=com_content&view=article&id=128:londontips&catid=114&Itemid=149
http://www.rome2rio.com/s/London-Gatwick/London-Eye
Mvh
Av Cattta
28 maj 2015 06:18
Roligt att ni ska åka till London! Easybus.co.uk har biljetter fr 2 pund och är billigast, men kanske inte smidigast. Vet att det går tåg från flygplatsen också. Tunnelbana är absolut smidigast att ta sig fram med i London, särskilt i rusningstrafik då bussar blir ståendes och utanför zon 1. Hop on off bussarna kan man åka om man vill lära känna staden första dagen. Har aldrig gjort det själv. Ni måste köpa ngt som heter oystercards, ett till varje person för att ta er fram i London. MÅSTE köpas på en tunnelbanestation och inte på flygplatsen eller ngn tågstation etc för då får ni inte tillbaka despositionen och pengarna som är kvar på korten när ni åker hem. De fungerar som våra resekort/värdekort i Sverige, fast med ett pristak varje dag.

Hamley, en stor leksaksaffär i flera våningar på Regentstreet får ni inte missa. Primark billiga kläder o inredning, en på varje sida om oxfordstreet.
Är ni intresserade av fotboll så är Arsenal o Chelseas arena ett måste.

Har varit på madame Tussau 2 ggr och har blivit besviken båda gångerna, kostar alldeles för mkt för det man får, är en riktig turistfälla, mkt folk. Om ni bestämmer er för detta måste ni boka biljetter i förväg annars riskerar ni att inte komma in överhuvudtaget.

En tur på Temsen till Greenwich kan nog vara kul för barnen om vädret är fint, se till att komma med en båt där ni kan sitta på däck då.

The making of Harry Potter är absolut värt alla pengar om era barn läst böckerna. MÅSTE köpas på nätet på deras websida i mkt god tid, biljetterna tar slut snabbt.

Kanske London Eye 'r ngt för barnen om de gillar sådant, är också en turistfälla.
Missa inte heller Naturhistoriska muset, det kommer absolut att uppskattas av era barn, särskilt dinosaurieavd. Alla museum är gratis i London. Science museet kan också vara ngt för ert äldsta barn. Tänk på att vara en timma innan de öppnar på Natural History museum, för där är det alltid fullt med folk också.

Lycka till
Av Marilcj
28 maj 2015 10:07
Gatwicks express, tåget från flyget in till London, kolla på nätet för de har ofta erbjudande som åk 4 betala för 3 el liknande om ni bokar biljetterna redan hemifrån, går att köpa både på flygresan el flygplatsen men då gäller inte erbjudandena, dessutom får man ofta andra erbjudande som rabatter på entréer till olika sevärdheter om man bokar på nätet.
Easy har mycket riktigt billiga bussar oxå, men för att vara garanterad plats o bra pris så bör de bokas hemifrån
Som nämts tidigare, ni kommer bo med så bra läge att man med en bra statskarta lätt o ledigt går mellan mycket.
Oystercardet kan beställas även det hemifrån om man vill ha allt klart innan resan, har man sen tömt kortet på pengar är det bara lämna in det på en bemannad T-banestation så får man depositionen tillbaka.

Flodbåt är oxå att rekomendera, då kan man oxå hoppa av o på under turens gång och titta på vissa ställen.
Av Marilcj
28 maj 2015 10:10
Gatwick express kommer in på Victoria station förresten, därifrån går tunnelbana, eller om man vill va bekväm om man anländer sent så kostar en taxi runt 20 pund
28 maj 2015 11:21
Citerat från Lyderis:
Räcker det medd hop on off (vi bor nästan vid en hållplats för sådana bussar).
Hopon-biljetten brukar gälla en dag eller ett dygn och kostar runt £20-25 per st. Så svaret på din fråga är - det räcker inte om ni vill åka istället för att gå alla dagar. Så precis som nämns ovan så behöver ni ett Oystercard för att kunna åka.

Ripley's Believe it or not kan vara ett alternativ till Madame Tussauds - om man vill se lite vaxdockor och crazy grejer.
Science Museum är helt sanslöst stort och kanske också kan vara av intresse.

Forbidden Planet har prylar med film och TV-tema.
28 maj 2015 11:40
Citerat från Lyderis:
Hej kan ni underlätta för oss hur vi ska gå tillväga vid vår londonresa. Vi landar i gatswick och bor vid london Eye. HUr tar vi oss lättast och biliigast därimelan. När vi är i London (kommer måndag åker torsdag) vilket färdsätt ska vi välja ddå. Räcker det medd hop on off (vi bor nästan vid en hållplats för sådana bussar). Ska man beställa på nätet eller på plats alla biljetter (tåg, buss, museum etc. Något vi måste se/ngt vi kan skippa? barnen är 9 och 14. Tacksam för all hjälp jag kan få då det känns väldigt rörigt och så verkar det som man kan spara mkt pengar på att tänka till lite. Någons om vet ?
Stationen Waterloo är jättenära London Eye och från Gatwick kan man ta tåg mot Luton/Bedford och byta I Clapham Junction för att komma till Waterloo. Det är enlig mig ett bättre alternativ än att ta Gatwick Express-tågen eftersom de dels är dyrare och dels tar er till Victoria station och då måste ni ta tunnelbana tillbaka till Waterloo vilket är knöggligare med en massa baggage (tunnelbanan har få hissar och manga tunnlar mellan linjer samt är varm och fullpackad). Se bara till att det första tåget stannar i Clapham Junction för en del stannar bara i Croydon (skulle man missa Clapham så är det ingen katastrof eftersom Blackfriars station inte är så galet långt från Waterloo den heller även om man inte gärna promenerar med bagage (utan går det hur bra som helst).

Jag håller med om att Madame Tussauds är en turistfälla men absolut inte London Eye. Massor av turister, ja, men för en vettig upplevelse. Speciellt i skymningen är det vackert. Köp biljett i förväg för att få lite rabatt och undvika värsta köerna.

Från Waterloo kan ni gå till det mesta i West End som ni vill se men däremot kan man bli trött i fötterna på hemvägen eller vilja se t.ex. Camden Market längre ut så även jag rekommenderar Oyster Card.

Jag har ett inlägg om saker att göra med barn i London:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/09/20/london-for-familjer/

Är det någon av dem som håller på med sport så rekommenderar jag också Sports Direct som har sin största butik i Lillywhites på Piccadilly Circus. Superbilliga fotbollsskor och annat t.ex.

Kolla gärna i er hotellreception efter broschyrer som ofta har rabattkuponger till båtturer och liknande.