2 veckor i Malaysia/Singapore i vår

28 dec. 2016 22:13
Visningar: 1187
Planerar en resa till Singapore och Malaysia i vår. Jag och en tjejkompis tänkte börja med ett par dagar i Singapore och avsluta med ett par dagar i Kuala Lumpur. Däremellan vill vi gärna ha sol och bad och skulle behöva lite tips på vart man kan åka. Inte för långt bort eftersom vi inte har så mycket tid. Har kollat en del på Bintan Island utanför Singapore, någon som kan rekommendera det? Vi vill ha fina stränder, avkoppling och gärna bra vatten att snorkla i. Alla tips är välkomna!
29 dec. 2016 11:58
Vad kul att ni ska till min favoritdel av världen!

Singapore är en stad som de flesta antingen älskar eller hatar. Själv älskar jag staden och har skrivit en hel de här: http://www.thinkingoftravel.com/category/destinations/asia/singapore-asia/

Helt enig om att Malaysias östkust är väl värd ett besök. Tioman har öppet året runt medan övriga öar brukar vara öppna april - okt. http://www.thinkingoftravel.com/the-islands-on-malaysias-east-coast-we-look-at-perhentian-redang-and-tioman-island/ . Man åker till östkusten för att ta det lugnt och framför allt njuta av fantastiska stränder och extremt bra dykning/snorkling.

KL och Langkawi finner ni här: http://www.thinkingoftravel.com/category/destinations/asia/malaysia/

Mitt tips är att inte bygga in allt för mycket i en resa. Det är lätt att göra en väldigt optimistisk plan med massor av moment i planeringsfasen, men man måste ju hinna njuta också. :)
Av Erik777
30 dec. 2016 10:41
felpost, tänkte föreslå Penang eller Langakwi, men den tiden på året och med de förutsättingarna så ångrar jag mig.
30 dec. 2016 10:47
Erik, det behöver inte vara uselt på den sidan under våren. Oftast kommer monsunen i sep - okt, men man kan aldrig veta. Personligen skulle jag inte banga för att åka till Langkawi under våren.
Av Sierra
30 dec. 2016 11:40
Till Langkawi flyger man direkt från Singapore på knappt 1,5 tim.

Langkawi har bra väder från december till augusti så våren är inget problem. Däremot är bad ingen höjdare då vattnet inte är klart. Snorkling är inte att tänka på då du inte ser något....

Tag färjan 1,5 tim från Langkawi över till Koh Lipe i Thailand. Bra väder, härliga beacher och kristallklart vatten.
https://www.reseguiden.se/forum/bilder/utsikt-fran-serendipity-resort-koh-lipe-thailand-469815
https://www.reseguiden.se/forum/bilder/en-vanlig-dag-pa-lipe-koh-lipe-thailand-469816

När ni sedan skall till KL tar ni färjan tillbaka till Langkawi och tar ett av de många direktflygen som tar ca 1 tim.
Av My53
22 jan. 2017 10:23
Perhentian går visst att åka till på våren. Vi var där för tre år sen i februari och hade fint väder. Det enda är att längre fram är vattnet klarare. Å andra sidan innebär lågsäsong att det är billigare. Vi tyckte snorklingen var jättefin.
23 jan. 2017 21:57
Ska på samma resa om några veckor och har planerat in Langkawi & Koh Lipe mellan storstäderna då det går direktflyg till och från Langkawi från både Kuala Lumpur & Singapore och det är lätt att ta sig över till Koh Lipe därifrån.