Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Tisdag 24 September 2013 - Wyoming

Team Penning och Hair Pin Race

Copyright © Bejjan888™

Det gick relativt lätt att ta sig upp till frukosten kl. 07.30. Det är konstigt att kroppen kan ställa om dygnet så snabbt ändå. Efter några enklare smörgåsar och yoghurt var det dags att gå ut till hästarna. Min häst för dagen var Newt, en liten quartervalack med en glänsande fuxfärg och vita tecken.

Förmiddagen ägnades åt fencing. Och det precis som det låter... staket. Vi red iväg till ett staket som vi tog ner och packade på vår packhäst Poncho som vi hade med oss. Jag kan inte förstå varför man inte köper lite fler stolpar och mer tråd, så man slipper ta ner och flytta staketen hela tiden? Så det kändes som om anledningen var att vi gäster skulle ha nåt att göra, typ.

Med oss, på väg mot ranchen, drev vi totalt 11 djur (både tjurar, kor och kalvar) som vi skulle ha till team penning på eftermiddagen. Det var en brokig liten skara med djur i alla dess färger. Men den som stod ut allra mest var nog "the beefalo", en korsning mellan ko och Buffalo. "The beefalo" hade långa horn, stor som en Buffalo i kroppen och var randig som en tiger i färgen. Riktigt häftigt att se.

Vid 12.00 var det lunch. Tacos med kött, ost, salsa och paprika samt left overs från tidigare i veckan. Vi samlades vid hästarna igen klockan 14.15 och gjorde oss i ordning för team penning. Vi blev uppdelade i olika lag och vi skulle sedan på tid skilja ut en bestämd ko och driva den till en fålla. För varje gång som vi tävlade ökade Lance på antalet kor vi skulle skilja ut och driva till fållan. I början var det ganska enkelt. Men ju fler kor desto svårare blev det.

Min häst Newt var verkligen expert på team penning. Om inte kon flyttade på sig när vi red mot den och vi kom för nära så kunde Newt nafsa till kon på ryggen för att få den att flytta på sig. Och de sista gångerna fick vi jävlas med motståndarlaget genom att blockera fållan och skrämma iväg kon/kalven/tjuren som de skulle skilja ut. Vi avslutade banridningen med Hair Pin Race. Lance, vår wrangler, sa att han aldrig kört den grenen med några gäster förut och han var lite nervös hur det skulle gå. Hair Pin Race går ut på att man så fort som möjligt ska ta sig bort till en tunna, runda den och sedan tillbaka så fort det bara går och klappa handen med nästa man/kvinna på tur i laget. Vi delades in i två lag, vi valde att köra killarna mot tjejerna. Vi fick en testomgång för att känna på hur vi skulle göra. Sedan var det på blodigt allvar - tjejerna mot killarna! Efter två omgångar stod det 1-1, så allt avgjordes i en tredje och sista omgång! Tyvärr vann killarna sista omgången men det var ruskigt nära att vi tjejer tog hem det.

När alla återhämtat sig från racet så drev vi tillbaka de 11 djuren till hagen. Middag kl. 19.00. Kyckling, makaroner, gurksallad och bröd.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
50 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
50 veckor sedan
En gråmulen dag
50 veckor sedan
Shkodër och Krujë
50 veckor sedan
Slapp dag... igen
50 veckor sedan