Stöd Ukraina

Journeychicks blogg

Tisdag 8 Maj 2012 - Taegu

Sydkorea

Korea. 
Flög korean Air från Hong Kong. Grym service och bra plan. Landade i Seoul på utsatt tid. Sen skulle vi hitta till hotellet och plocka ut pengar. 
På pengafronten satt vi länge och funderade på hur mycket vi skulle behöva. Till slut plockades 1 miljon pengar ut. Härligt att kunna ha så mycket pengar till ett värde av 6000 typ. Annars är Korea lika dyrt som hemma. Mat för 2 runt 500-600. Efter att ha fixat pengar va det läge för transport. Buss blev vi rekommenderade mot hotellet. Efter mycket pekande och folk sprang fram och tillbaka för att hjälpa oss kom vi med och transporten till hotellet gick smidigt efter det. 

Vaknade i Seoul efter första "mjuka" sängen (kanske bara va kuddar och täcken som gjorde det) sen vi flydde Sverige. Taxi till tågstationen och försök till att boka biljetter mot Daegu. Alla tåg inom närtid fullbokade så 4 timmar med bagage i Seoul dödades med shopping. 
Biljetter tillbaka bokades också så vi slapp försöka leta det när vi måste tillbaka på tisdag. Vår uppfattning är att man är mer reserverade här. Mer artiga. Bugar och bockar. Kallar Mattias för sir. Dock försöker man inte ens prata engelska i vissa lägen utan det är mer peka som gäller för oss :-). 
Detta gäller även till pillan:)

Daegu
I pillans födelsestad och oj oj vad trevlig. Kanske är bergen runt om som gör det men lagom med människor (2.5 miljoner) för en svensk skapar en känsla att staden andas på ett annat sätt än vad Seoul gjorde. Dock svårt att beskriva. Lite samma sköna, lugna känsla här som i Xi'an.

Teknikland med wifi både här och där. Till och med toaletten är högteknologisk med möjlighet att både få massage och tvätt av underredet:). iPad i vissa butiker för att presentera kläder, iPad i informationen för att kunna visa kartor och matställen.  Pillan shoppar genom att gå in i affärerna och säger det är snyggt! Expediten plockar fram rätt storlek direkt och det sitter perfekt. Så kan hon inte göra hemma i Europa :(. så här går plastkortet varmt, kan nog kasseras innan vi kommer hem;) 

Vi börjar tröttna lite på ris nu och drömmer om pasta carbonara som, jämfört med maten som Mattias har ätit på sistone, förmodligen inte smakar så mycket:) I ett försök att avnjuta lite koreansk bbq, som vi var mycket imponerade av de ggr vi åt i Kina, lyckades vi beställa in fläsk och sallad?! Jupp jupp... Precis som ni tänker er fläsk och bönor, men vi fick grönsallad istället. Detta lyckades vi med ( oavsiktligt, ja vi vet att det låter både knepigt och klantigt, men det är en lång historia) 2dgr i rad...

Daegu lär vi komma tillbaka till i framtiden. En mycket trevlig stad! Idag bär det av mot Kina igen, sen är det hemfärd på fredag och slutet på en underbar resa. Väl mött hemma!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sydkorea
11 år sedan
Tankar pa flygplatsen
11 år sedan
Längesedan sist
11 år sedan
Sockertoppsberg
12 år sedan
Terrakottaarmén
12 år sedan