Stöd Ukraina

Magnus blogg

Måndag 10 April 2006 - USA

Svenskar tycks inte bry sig om drickssystemet

Jobbar på restaurang här i New York och blir förvånad/besviken på svenskar som inte bryr sig om att samhället i USA bygger på drickssystemet. Jag brukar låtsas inte förståsvenska och det är beklämmande hur svenskar pratar om huruvida de ska lämna dricks eller inte. Jag jobbar i garderob och i lördags hämtade 6 svenskar i ålder mellan 50-60 år ut sina jackor med repliken. " Vi låtsas lägga pengar i dricksskålen, så tror han att vi betalat" Vuxna svenskar på semester är otroliga!!
En servitör på restaurang tjänar ca.3dollar i timmen, resten av lönen får han i form av dricks. En garderobiär tjänar enbart det han/hon får i dricks. Vissa dagar har jag jobbat i 11 timmar och gått hem med en lön på 15dollar. Behöver jag tillägga att det är dagar då flertalet besökare varit svenskar...
Dela med andra:    

Kommentarer
Ivan säger:
Känner igen det du skriver om svenskars uppträdande när de är utomlands (kanske hemma också)?
Betr. reselederiet; Det visade sig att ett par som gnällde mest hemma igen till kontoret hade vunnit sin resa! Kostnad = 0
Postat 2006-07-14 22:15  Anmäl
Magnus säger:
Det är en dollar per pryl som gäller men jag brukar nöja mig med en dollar per person, allt för att inte gästen senare ska skicka ett brev till restaurangen och hitta på en historia om hur otrevlig jag var och att jag förstörde deras upplevelse med min "girighet". Detta har hänt mig flera ggr och särskilt då jag jobbade i resebranschen och människor lismade, log och pratade med mig under semestern men sen när de kom hem så var jag inte värd ett skit och pennan åkte fram för att skriva klagomål med förhoppning om att få en ny semesterresa betald av bolaget. Jag har sparat alla klagomål jag fått och det är rena lögner och personangrepp som man kastar ur sig. de skiter helt i att jag kanske blir av med mitt jobb pga av detta och allt de bryr sig om är dem själva. Jag ska skriva en bok om min syn på svensken på semester. Ett flertal är dock snälla och uppskattar vad jag gör för dem, men tyvärr så skriver ju den som är nöjd mycket sällan och berättar det till mina chefer.
Postat 2006-04-19 01:12  Anmäl
Thewitch säger:
Pinsamt är vad det är och otroligt tråkigt, man upphör aldrig förvånas...
Postat 2006-04-16 17:27  Anmäl
Late säger:
Jo det är möjligt att det är så. Själv brukar jag alltid lämna ca. 10% (ven i Sverige) om jag fått bra service. "Rockaslusken" tar betalt per plagg här i Sverige, men jag vet inte hur det är utomlands.
Postat 2006-04-11 15:03  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Thanksgiving
17 år sedan
Tillbaka
17 år sedan
Slut på det roliga
17 år sedan
VM har börjat med detta VM:s största fiasko...
17 år sedan
Nu är det snart VM!!
17 år sedan