Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Tisdag 28 Juni 2011 - San Gimignano

San Gimignano och Le Tre Stelle

Vi inleder tisdagen med att softa vid poolen på Aia Mattonata. Några ur vårt umgänge passar på att leka med hyresvärdens hund Runa som gärna vill att man kastar boll med henne.

Mot eftermiddagen så åker vi till San Gimignano. San Gimignano ligger högt belägen men vi har inga större problem med att hitta en parkering. Vi hittar snabbt till huvudgatan som leder oss till ett av stadens större torg. På vägen hittar vi en ostbutik som erbjuder oss smakprov av alla möjligt sorters ost. Vi beslutar oss för att köpa med oss en ost till vårt nästa boende och efter vi tagit oss förbi några fler butiker och inhandlat lite vin och olivolja så slår vi oss ner på torget och äter en "lätt" lunch. På torget finner sig en glassbar som stoltserar med att de vunnit VM i glasskapande två år på raken. Vi testar några glasser som smakar gott innan vi fortsätter resan mot Certaldo som sägs vara ett mindre turistfyllt San Gimignano.

Med lite ont om tid så når vi Certaldo men missar att vi skulle åka mot Certaldo Alto (vilket är gamla staden) och hamnar istället i lite mindre trevliga kvarter som liknar någon sorts förort till staden.
Vi hoppar över Certaldo och åker vidare till sista destinationen, Le Tre Stelle.

Le Tre Stelle är en liten farm och vingård som producerar ett antal olika viner. Stället drivs av tre kvinnor - två döttrar och en mor. Gården var med i ett avsnitt av Solens Mat 2007 och erbjuder även enkelt boende och middag.


Jag har sedan tidigare haft kontakt med ena dottern, Donatella, och bokat in oss för en middag på kvällen.
Ganska snart efter att vi lämnar Certaldo mot San Gimignano ser vi skylten till Le Tre Stelle och lämnar huvudleden för en mindre grusväg som tar oss ut på landsbygden. Vi vet att vi är rätt när vi möts av gäss, kaniner och små vildsvin som springer fram och tillbaka på gården.
Allting på gården är egenproducerat och egenodlat.

Vi möter först mamman på gården och hon hänvisar oss till Donatella som möter oss utanför huset. De har dukat upp ett bord vid ingången till den vanliga matsalen helt för oss då de inte har andra gäster för kvällen.
Donatella presenterar tre olika viner under middagen som serveras i tre steg. Vi får smaka på deras eget bröd, olivolja, tomater och andra tilltugg. Pasta och griskött är huvudrätten och därefter får vi en sockerkaka med vaniljsås och sylt.
Donatella berättar lite om gården och deras viner som smakar fantastiskt gott. Vinerna går inte att direkt köpa via systembolaget men vill man göra en privatimport så går det (http://www.wantedwines.se/Viner.html).

Efter middagen köper vi några flaskor vin av Donatella och sedan tar vi farväl av Le Tre Stelle och beger oss tillbaka till vår bas utanför Siena.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet