Stöd Ukraina

Hansiaxelssons blogg

Torsdag 28 Februari 2019 - Langkawi

Nattmarknad

torsdag 28 februari 2019 Langkawi, Kedah, Malaysia

Rättelse! Det var inte vaniljsmak i cigarrerna, men de var goda ändå.

Vi hann även med ett besök på en av Taxfreebutikerna igår. Langkawi är ju ett taxfritt område, så här finns många så'na butiker. Vi var ju tvungna att bunkra upp men gin och öl. Och priserna är riktigt bra. Då blir man glad och handlar mera😁. En liter Gordons Gin för RM38 vilket blir c:a 90:-.
På kvällen strosar vi utmed stranden och finner en restaurang som ser fin ut. Där blir det 3xspagetti och jag tar 2xsnacks, vilket innebar nachos med guacamole och souercreamsås och 12 kycklingsatay med jordnötssås....åsså öl.
Idag startade dagen med sedvanlig frukost. Eller morronmat som dansken säger. Här fanns det till och med champagne på buffe'n. Sen tillbringar vi hela dagen vid poolen och något dopp i havet. Det är 32,7 grader i poolvattnet. Något svalare i havet....kanske 30?
En del av oss går in för vila frampå eftermiddagen, efter en ansträngande dag.
Vid sjutiden på kvällen, styrkta av den billiga ginen, tar vi en taxi till nattmarknaden.
Nattmarknaden är bara på torsdagar och är slut långt innan natten börjar. Men det var en trevlig, kompakt liten marknad, med mycket grillad streetmat. Vi går omkring och småäter vårrullar, fritterade småknyten, grillade kycklingbitar mm. Åsså avslutar man ju med en brownie, förståss😊
Det fanns också mycket olika sorters frukt. Ett kilo mangosten t.ex. Ska bli gott på stranden imorron.
Vi smakade även på durian, den där frukten som luktar så illa, Ni vet? Men den smakar mycket bättre.
Appropå frukt, så har de flygande hundarna kalas utanför våra altaner. Där står ett fikonträd och ett mangoträd. Fikonen är slut, så nu rumsterar dom bland mangofrukterna. Försöker fånga dom på bild, men det lyckas inte.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Brandlarm och flygplatskaos
42 veckor sedan
Rundvandring på Guinness
42 veckor sedan
Kilkenny Castle och Hurling
42 veckor sedan
Ring of Kerry
42 veckor sedan
Cliffs Of Moher
42 veckor sedan