Stöd Ukraina

Jambo_habaris blogg

Tisdag 21 Februari 2012 - Tiwi

Kenyaresa 2012, moraliskt ansvar

Som jag nämnt tidigare har vi hyrt in en person för hushållsarbete så som städning, tvättning m.m. Normalt är hon knuten till huset och jobbar i huset en dag i veckan för att sköta om det när det inte bor någon här och är då betald av husägaren. När folk bor i huset ökar arbetstiden och vi har anställt henne för sex dagar i veckan.
För någon vecka sedan meddelade hon att hon var sjuk så hon fick en dag ledigt för att gå till doktorn. Dagen efter var hon ett par timmar tidigare än normalt. Hon visade en remiss att hon skulle till Mombasa för att röntgas och ville ha pengar till transport och röntgen. Hon fick ytterligare en dag ledigt och pengar till transport och läkarbesök och röntgen. Sedan fick hon även pengar till medicin. Vi har varit i kontakt med husägaren och han tar över eventuella ytterligare kostnader.
Vi som är ute och reser, vad har vi för ansvar? Den juridiska delen täcks normalt upp av försäkringar men hur är det med den moraliska aspekten? VI hade inte behövt betala någon sjukvård för vår hemhjälp. Vi hyrde båt, med besättning, av lokala fiskare och var ute och seglade. Om något hänt skall vi då hjälpa till?
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet