Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Onsdag 26 December 2012 - Māmallapuram

Jul på Andamanöarna

Sista kvällen på Havelock fick vi sällskap av en fransman som hörde att vi satt och groggade. Han kände sig lite ensam på ön och hade provat att prata med några ungdomar tidigare, men det hade inte gett honom någonting och han var överlycklig av att ha hittat ett par äldre gentlemän att ljuga tillsammans med. Vi satt uppe ett bra tag och det var med trötta ögon vi dagen efter återvände till Port Blair.

Jodå……..Jul blev det också för oss. Vi hittade ett lite finare hotell som körde med ett indiskt julbord. Kebab, kyckling och en massa indiska specialiteter rullades över grillen, pasta blandades med grönsaker och kyckling efter ens egna önskemål och en massa skaldjur kunde man också få sig till livs. Till detta serverades dryck. Nubbe, öl och whiskey var det som föll oss mest i smaken. Buffeaktigt, så det var bara att fylla på tallrikar och glas. Vi hade dessutom anslutit till stället någon timme tidigare för att spela lite biljard och grunda med en pilsner. Mätta och aningen runda under fötterna tog vi sent på kvällen adjö av de tomtar som passat upp på oss under kvällen.

Upp igen i ottan (återigen med grus i ögonen), för att ta oss till flygplatsen. Ett plan skulle där ta oss till Chennai på fastlandet, men när vi kom fram visade det sig vara drygt fyra timmer försenat. Så det blev en lång otålig väntan för två trötta julfirare som mycket hellre velat spendera den tiden nedbäddade.

Chennai (eller Madras som staden förr hette) är en stor bjässe som vi inte hade för avsikt utforska något närmare. För att ta oss vidare till Mamallapuram var vi dock tvungna att borda en buss upp till en större busstation i bjässens utkant och därifrån ta en ny transport vidare söderut mot vårt mål. ”Mal”, som den kallas på turistspråk, är ganska liten stad som förr huvudsakligen levde på fiske. Byn har dock blivit en riktig turistmagnet då det finns en uppsjö av restauranger och små hotell. Till skillnad från många andra ställen är man här ganska liberala med att servera öl till maten. Vilket uppskattas av de flesta av de västerlänningar som besöker staden. Stället är som sagt litet och mer än två nätter stannar vi inte, vilket betyder att vi imorgon drar vidare till tempelstaden Madurei. Om vi nu kommer med tåget vill säga, vi är uppsatta på väntelista! I väntan på att få veta får vi skämma bort oss med lite pepparstek. Det tycker vi att vi är värda.

/Conny och Stefan som förresten tyckte det var ganska roligt att biljettförsäljaren gav oss pensionärsrabatt på tågbiljetten. Det var premiär för oss ;-)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
5 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
7 veckor sedan
Sista rycket!
7 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
7 veckor sedan
Stillheten.
8 veckor sedan