Stöd Ukraina

Fredns blogg

Fredag 2 Oktober 2009 - Peru

Inkaleden dag 3

Vaknar strax efter 5. Te och kaffe kommer en halvtimme senare. Även tvättfat ställs ut.
Frukost, idag består det av pannkakor, varm choklad, bröd och pålägg.
Idag är det väldigt dimmigt, ingen utsikt alls.

Vi börjar vår vandring upp till ruinen Runquracay. Har varit ett ställe där man kunnat övernatta och där man även vidarebefodrat meddelanden. Löpare har stannat där och lämnat över till nästa man som fortsätter med meddelandet.

Fortsätter sen vidare upp till nästa topp som är på 4000 m. Där serveras lite coca-te och vi håller en liten cermoni till moder jord.
Leden går nu nedåt igen i branta trappor. Ganska svårgått. Vi kommer fram till ytterligare en ruin som ligger mellan Anderna och djungeln. Sayacmarca. Den har varit centrum för läkemedelskonst.

Fram till lunchplatsen vandrar vi genom djungel med blommor och fåglar. Vi får syn på kolibri (svåra att fånga på bild) ,samt en vacker fågel som var blå/gul. Aven sett orkideér och andra vackra blommor. Tyvärr är det mycket dimmigt så man ser inte så långt.

Dagens lunch består av vitlöksbröd, pizzabitar, soppa, kyckling med ris, torkad potatis samt en potatis och tonfiskbakelse. Fantastisk kock!!!

Sen blir det stilla vandring genom djungeln fram till sovplatsen vid Phuyupatamarca. Vi är framme vid 15.30 tiden. Grått och dimmigt hela tiden.

Det blir som vanligt lite tvätt och klädbyte. Bärarna och guiderna spelar fotboll en stund.
Sen vankas te och snacks och senare middag. Innan middagen börjar det åska och spöregna. Vi ligger i tältet en stund för att inte bli alltför blöta.
Fantastisk mat igen: 3-rätters,, Sen blir det varm sangria. Kvällen avslutas med sång och historieberättande.
När vi går och lägger oss runt halv 9 har det i alla fall slutat regna.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma igen
12 år sedan
Sista dagen i Vietnam
12 år sedan
Halongbukten - Hanoi
12 år sedan
Övernattning i Halongbukten
12 år sedan
Heldag i Hoi An
12 år sedan