Stöd Ukraina

Cingelssons blogg

Söndag 2 Oktober 2011 - Siem Reap

Indiana Erik utforskar Angkor Wat!

Sa var det äntligen dags att få utforska templen runt Angkor Wat. Dessa tusenåriga byggnader som stolt reser sig & blickar ut över Kambodjas gröna landskap. Här har otaliga kungar försökt överträffa varandra och gjort sig odödliga med hjälp av skickliga hantverkare och kreativa konstnärer.

Tillsammans med våra vänner hade vi hyrt minivan med guide fran Globaltravel och skulle försöka ta in highlightsen under en dag. Via en av Angkor Thom's 20m höga portar anlände vi först till Bayon, det var hett, fullt med gruppresenärer & barnvagn var inte att tanka pa. Erik var trött så bärselen åkte på o i den närmare 35 gradiga & fuktiga förmiddagen däckade han fort! Vi andra försökte ta in alla nya intryck medan 216 enorma stenansikten tittade ner på oss med stela leenden.

Flera vattenflaskor senare var det dags för Ta Prohm - templet som djungeln tagit över. Har funkade barnvagnen valdig bra aven om vi sjalvklart fick lyfta nagra ganger. Tillsammans gick vi bland mossbeklädda rester av templet som var bortglömt i nära 700 år. Templet där träd tycks ha växt från himlen och låtit sina rötter sakta, sakta kväva de en gång så vackra byggnaderna. Vi var helt fascinerade.

Efter en välbehövlig lunch blev vi skjutsade till hotellet för vila, läs bus, i poolen! Det behövdesför att samla energi inför besöket till själva Angkor Wat.

Angkor Wat, världens största religösa byggnad, är med rätta Kambodjas stolthet. De fem karakteristiska tornen finns på flaggan, pengarna & sjalvklart aven pa national olen! Via den langa bron som representerar regnbagen - vagen till himlen - kom vi narmare & narmare det tempel som aldrig overgavs hellt under alla dessa ar. Var guide visade oss vart vi skulle sta for att fa de basta korten ( och undvika att fa med sa mycket av byggstallningarna som satts upp for att restaurera), vart man skall sta for att fa med alla 5 tornen nar de speglar sig i vattnet & berattade sjalvklart massor med fakta runt om. I den hogsta delen av templet ar inga barn under 12 valkomna sa vi fick turas om att ga runt & njuta av utsikten. Har ar man aven tvungen att tacka bade knana & axlarna. Har man inte ratt klader ar det inga problem, sjalar & klader saljs precis utanfor!

Det var en otrolig dag & barnen klarade det valdigt bra! Att ha en minivan med AC var väldigt skönt då man blir extra svettig bärandes på små barn. Vår hade även massor med kalla vattenflaskor väntandes på oss och det var väldigt smidigt att bara kunna gå o sätta sig o åka vidare direkt. Allt tar längre tid med barnen och att försöka uppleva Angkor Wat området på en dag är svårt - eller snarare omöjligt - bara highlightsen är svårt att hinna med o stressa med barn går inte!

Ps. Ga garna in pa var hemsida http://www.benkeson.se for fler historier & lite bilder!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet