Stöd Ukraina

Brigittas blogg

Söndag 10 Maj 2009 - Lidingö

En underbar weekend i Graz

Tog med mina döttrar till min födelsestad Graz i Österrike. Vi landade på eftermiddagen den 1:a maj och checkade in på vårt hotell. Därefter gick vi till den stora sevärdheten i Graz, Schlossberg. Schlossberg är ett berg i Graz där det tidigare var en borg högst uppe, men som numera är ett utflyktsmål. Här finns ett klocktorn, en friluftsteater i f.d. fängelsehålorna. De har gjorts om till trevliga loger. Delar av borgens murar och även ett gammalt kruthus finns kvar. Man kan åka bergbana, hiss eller ta trapporna upp och därifrån har man en underbar utsikt över Graz.. Vi gick ner från Schlossberg och tog oss via små gränder tillbaka till vårt hotell. På lördagen blev det shopping och en god Wienerschnitzellunch. På kvällen hade vi bokat bord på "Starckes Haus", det gamla kruthuset som numera är restaurang. Vi fick ett bord med underbar utsikt över Graz. Maten var mycket god och vi festade i steiriska specialiteter som "Kräuterbohnen mit Kernöl", Apfelstrudel m.m. samt goda viner. Det blev en trevlig kväll.
Söndagen som även var hemresedag inleddes med en promenad i Graz. Där besökte vi bl.a. stadsparken med sina vackra gamla träd, blommor och fontäner. Sedan gick vi till domkyrkan i Graz. Då det var pågående gudstjänst så var vi bara utanför men psalmsången var mäktig och hördes flera kvarter bort. Därefter så var det dax att ta flygbussen till flygplatsen och flyga hem.
Dela med andra:    

Kommentarer
Sierra säger:
Kul att läsa om din trip till Graz. Jag har besökt den trevliga staden några gånger i tjänsten. Staden där Sturm Graz spelar sina hemmamatcher på "Arnold Schwarzenegger Stadium". Arnold, stadens stolthet, är ju född strax utanför Graz.
Postat 2009-05-10 23:00  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet